Perasaan ibu mana yang tidak gembira apabila anak kesayangan telah bergelar bapa? Mungkin itulah perasaan yang dikecapi oleh ibu Harris Alif, Khalizah Abdul Khalid saat mendapat perkhabaran Harris telah menimang puteri sulungnya pada 31 Januari yang lalu.

Menerusi perbualan telefon, Khaliza berkata, dia sangat teruja apabila mendapat tahu anak dan menantunya, Intan Ladyana berada dalam keadaan baik.

“Of course saya happy dan bersyukur dengan kelahiran cucu ketiga ini. Memanglah pada awalnya rasa berdebar-debar. Maklumlah sebab kita tidak dapat pergi tengok.

“Prosedur Operasi Standard (SOP) hospital memang tak benarkan keluarga untuk masuk, terutama di kawasan tempat bersalin. Hanya suami sahaja yang dibenarkan menemani isteri.

“Jadi, setiap kali ada perkembangan, memang Harris yang akan khabarkan kepada kami,” katanya kepada Gempak.

Dalam pada itu, ketika ditanya tentang proses berpantang, Khaliza berkata, Intan akan berpantang di rumah mereka.

“Kalau proses berpantang akan dilakukan di rumah Intan dan Harris lah. Saya berharap agar kehidupan mereka bertambah bahagia dan sentiasa dirahmati. Insya-Allah, apabila Intan sudah discharged, saya akan datang melawat dia dan cucu,” katanya lagi.

Ditanya adakah dia sudah mengetahui nama yang bakal diberikan kepada cucunya, Khaliza menjawab:

“Nama anak? Kena tanya merekalah…,” katanya sambil tertawa.

BACA: Intan Ladyana Dan Harris Alif Sambut Kelahiran Puteri Sulung

Terdahulu, baik Intan mahupun Harris, masing-masing enggan memberitahu tentang status kandungan sungguhpun Intan kelihatan sarat hamil menerusi beberapa siri foto dan video yang dimuat naik di media sosial.

Intan dan Harris mendirikan rumah tangga pada 5 Februari tahun lalu.***Gempak Most Wanted is back! Korang boleh mula mengundi artis kesayangan korang di sini

Selain itu, teruskan mengundi untuk Top5 Anugerah MeleTOP ERA 2021 di sini #YangFreshYangLegend

Saksikan AME 2021 pada 30 Januari ini secara langsung dari Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di saluran Astro Ria, jam 9.00 malam.​