Penampilan Doja Cat yang hadir ke majlis Billboard Music Awards 2022 mencuri perhatian apabila penyanyi itu memakai gaun hitam panjang, namun menampilkan bahagian payudaranya kecuali puting.

Penyanyi lagu Say So itu memakai gaun rekaan Schiaparelli Haute Couture berwarna hitam. Namun ia menjadi medan perhatian apabila gaun tersebut sengaja dibalut dengan kain jarang pada bahagian dada sehingga menampakkan keseluruhan payudaranya.

Untuk menambah kelainan fesyen, bahagian puting payudara Doja Cat ditutup dengan aksesori bulat berwarna emas berharga sekitar RM400.

Dia kemudian melengkapkan penampilannya yang menjadi buah mulut itu dengan memakai subang, kasut dan beg tangan berbentuk planet Saturn sebagai indikasi kepada albumnya yang berjudul Planet Her.

Kepada E!News, Doja Cat memberitahu maksud di sebalik penampilannya adalah gabungan anatomi atau bahagian badan manusia dengan angkasa dengan menjadikan puting payudara dan telinga sebagai ‘pusat perhatian’.

“Anda boleh mengambilnya, ia bukan satu jenayah,” kata Doja Cat berseloroh mengenai penampilannya yang mendedahkan bahagian payudaranya kepada umum.

Untuk rekod, Doja Cat menjadi antara pencalon paling banyak dalam anugerah tersebut dengan 14 pencalonan dan bertanding dengan nama penyanyi wanita hebat lainnya termasuk Adele, Dua Lipa, Olivia Rodrigo serta Taylor Swift untuk kategori Top Female Artist.