Pertengahan tahun lalu, nama pelakon Syazuwan Hassan panas dek satu tuduhan yang mengatakan dirinya berlaku curang dengan seorang pelakon baharu.
Dibongkar oleh seorang wanita di laman sosial yang didakwa sebagai bekas kekasihnya, Syazuwan dikatakan berhubungan dengan seorang pelakon bernama Wafariena sehingga meruntuhkan hubungan cinta lamanya yang telah dibina selama 11 tahun.
Ketika isu tersebut hangat diperkatakan, pelbagai kenyataan dikeluarkan oleh ketiga-tiga pihak, termasuk sepotong status yang dimuat naik oleh Syazwan di Instagram Story miliknya.
BACA: Hubungan 11 Tahun Putus, Bekas Teman Wanita Dakwa Syazuwan Hassan Curang Dengan Wafariena?
Menurut Syazwan, setiap orang mempunyai had kesabaran dan dia berharap agar tiada sesiapa yang melangkaui kesabarannya ketika itu.
Begitupun, status berkenaan tidak kekal lama dan dipadam selepas dimuat naik selama beberapa minit. Sejak itu, perang cinta antara Syazuwan dan bekas kekasih lenyap ditelan waktu.
Sehinggalah ketika ditemui di majlis tayangan perdana filem The Disappearance of Irdina Adhwa di ibu kota baru-baru, Syazuwan akhirnya membuka mulut mengenai kontroversi yang melanda dirinya itu.
BACA: Bekas Kekasih Dakwa Curang, Syazuwan Hassan; "Makilah Banyak Mana Pun, Tapi Jangan Melampau!"
Menurut Syazuwan, dia tidak mahu terus membincangkan hal berkenaan yang disifatkan sebagai satu perkara peribadi yang tidak perlu digembar-gemburkan.
“Bagi saya, benda itu (tuduhan tanpa asas oleh bekas kekasih) sebagai satu hal yang biasa. Kadang-kadang, kita tidak boleh halang apa orang nak cakap. Itu pilihan peribadi dia. Tak mengapalah.
“Namun, saya memilih untuk berdiam diri memandangkan ini melibatkan hal peribadi. Biarlah saya sendiri sahaja yang tahu,” katanya kepada Gempak.
BACA: Wafariena Terkilan Dipanggil Sund*l, Akan Saman Jika Terus Diprovokasi! - "Bukan Nak Berlagak, Tapi..."
Ditanya adakah benar dia kini menjalinkan hubungan dengan pelakon bernama Wafariena, Syazuwan berkata: “Macam yang saya katakan, kalau boleh saya tidak mahu kongsikan hal peribadi. Suatu hari nanti, kalau ada yang bakal dikhabarkan, semua akan tahu.
“Berdasarkan pengalaman, saya elakkan untuk berkongsi, biarlah keluarga terdekat yang tahu,” katanya lagi.
Melanjutkan bicara, Syazuwan mengakui sudah bersedia untuk settle down atau mendirikan rumah tangga. Namun, dia masih menunggu masa yang sesuai.
“Siapa yang tidak mahu mendirikan rumah tangga kan? Insya-Allah, kalau ada rezeki dan tiada halangan, saya memang telah bersedia. Kalau sampai masanya, adalah tu,” ujar Syazuwan yang turut memberitahu tidak terkesan dengan kontroversi berkenaan dari segi tawaran kerja dan juga lakonan.
Selain Syazuwan, filem The Disappearance of Irdina Adhwa turut dilakonkan oleh Alicia Amin, Bulan Terry, Nelissa Nizam dan Nafiz Muaz.
Filem arahan Kyle A. Halim itu bakal ditayangkan di Astro First pada 24 Februari ini.
Izwan Isa
Tue Feb 22 2022


“Wajah Semua Comel Bersih, Tak Terbakar”- Ebit Lew Menangis Hadiri Pegebumian 4 Beradik
Ebit Lew Menangis Hadiri Pegebumian 4 Beradik

Wak Doyok Pilih Calon Isteri Yang Boleh Tinggal Dengan Ibu - “Saya Juga Mementingkan Aspek..."
Itu syarat Wak Doyok

Shuk Sahar Sah Bercerai Dengan Rossa Sera - “Sebenarnya Selepas Balik Umrah Bersama, Kami Ada…”
Doa yang baik-baik untuk Shuk & Sera.

“Bohong Je Kerja! Aku Malas Nak Cari Jantan-Jantan Yang Kau Scam” - Afiq Muiz Dedah Mesej Curang Isteri
Afiq dedah mesej isteri.

Emma Maembong Hanya Tahu Jantina Baby Ketika Acara ‘Gender Reveal’ - “Setiap Kali Check Up Juga La Tahan Mata…”
Semoga dipermudahkan urusan Emma nak bersalin.

Dua Kali Kena Tipu, Akhirnya Wafariena Berjaya Miliki Kereta Idaman - “Tak Nak Cakap Banyak, Tengok Je..."
Tahniah Wafariena!

“Nak Aku Kerja Bagi Kau Makan?”- Tanggung Biawak Hidup, Pachara Apin Dakwa Afiq Muiz Lelaki Dayus Pukul Perempuan & Main Game Saja
Pachara Apin Dakwa Afiq Muiz Lelaki Dayus Pukul Perempuan & Main Game Saja

Tular Video Buka Tudung & Berparti, Ini Kata Mia Sara - "Saya Terima Dengan Hati Terbuka"
Mia Sara tampil jelaskan mengenai isu buka tudung dan berparti

Hafidz Roshdi Sudah Ke Hospital Bahagia - "Namun Keputusan..."
Hafidz Roshdi dah jalani rawatan di Hospital Bahagia
![[VIDEO] Dikecam Beli Botor Air ‘Kayangan’ Untuk Adik, TikTokers Aisyah Tampil Beri Penjelasan - Kalau Pergi Sekolah Pakai Yang Murah Nanti...” [VIDEO] Dikecam Beli Botor Air ‘Kayangan’ Untuk Adik, TikTokers Aisyah Tampil Beri Penjelasan - Kalau Pergi Sekolah Pakai Yang Murah Nanti...”](https://resizer-vortals.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://d3avoj45mekucs.cloudfront.net/astrogempak/media/2019-flavettesglowingstar/ekin-punya-5_18.png?ext=.png)
[VIDEO] Dikecam Beli Botor Air ‘Kayangan’ Untuk Adik, TikTokers Aisyah Tampil Beri Penjelasan - "Kalau Pergi Sekolah Pakai Yang Murah Nanti...”
Berbaloi la kalau mahal tapi berkualiti...