Trio baharu yang menggelarkan diri mereka Husadee teruja menjalin kerjasama dengan komposer prolifik, Julfekar untuk album pertama mereka yang berjudul Tanpa Alasan.

Dianggotai oleh tiga jejaka kelahiran Sabah bernama Hud, Sam dan Dee, album Tanpa Alasan memuatkan 10 buah lagu.

"Alhamdulillah, kami dapat bekerjasama dengan Julfekar untuk penerbitan album sulung. Julfekar yang datang dengan idea untuk menggabungkan kami sebagai trio, jadi terlahirlah Husadee. Secara peribadi, saya sendiri merupakan peminat karya Julfekar dan isterinya, penyanyi Min Yasmin.

"Apabila dapat peluang ini, saya rasakan bagai mimpi, seperti bulan jatuh ke riba. Saya berharap album Tanpa Alasan menjadi langkah permulaan kerjaya kami dalam industri nyanyian," kata Hud memulakan bicara.Tambah Sam, album Tanpa Alasan memuatkan sebuah lagu trio nyanyian mereka dan setiap vokalis menyanyikan tiga buah lagu secara solo.

"Kami bertiga bergabung suara dalam sebuah lagu berjudul Kerana Aku Selalu Rindu. Baki sembilan buah lagu lagi kami nyanyikan secara solo, seorang menyanyikan tiga buah lagu.

"Apa yang istimewanya ialah selain lagu berbahasa Melayu, kami merakamkan lagu bahasa lain. Hud merakamkan lagu berbasaha Bajau, Dee merakamkan lagu berbahasa Suluk dan saya pula merakamkan lagu berbahasa Tagalog," kata Sam pula.

Husadee berharap kehadiran mereka dalam industri nyanyian dapat memberikan sesuatu yang positif untuk peminat.

"Konsep trio jarang ditampilkan dalam industri muzik Malaysia, jadi kami berharap kehadiran kami dapat memberikan impak positif terhadap penggemar muzik.

"Semoga dengan kehadiran album terbitan Julfekar Music ini dapat memeriahkan lagi industry nyanyian yang dua tahun agak sepi akibat wabak COVID-19, Insya-Allah," kata Dee pula.