Kisah cinta mereka memang sweet! Bermula sebagai kawan karib, kemudian 'bertepuk sebelah tangan' dan sering digelar teman tapi mesra, sehinggalah Ardell jatuh cinta pada Nadzmi dan menjadi suami isteri, seolah cerita novel cinta.

Kini kedua-duanya sabar menanti kehadiran zuriat pertama mereka sejak berkongsi khabar Ardell berbadan dua akhir tahun lalu.

Dalam satu entri di Instagramnya, Nadzmi seperti sedang memujuk Ardell yang melalui proses menjadi seorang ibu.

"Setiap hari awak mengadu sakit, mengadu diri makin gemuk. Awak kena selalu ingat yang awak paling cantik dan tak gemuk pun di mata saya.

"Comey je selalu saya tengok. Makin hari makin sayang. Perjuangan kita masih panjang. Dia adalah amanah dari Allah yang harus dijaga keberadaannya. Berikan yang terbaik selama dia dalam kandungan, " pujuk Nadzmi.

Tambah Nadzmi, dia berjanji akan sentiasa menemani isterinya itu dalam apa jua keadaan dan memohon agar isterinya sentiasa berdoa dan sentiasa kuat.

"Saat kamu merasa lelah akan kehamilanmu. Ingatlah bahawa malaikat beristighfar untukmu setiap waktu. 1000 kebaikan tercatat untukmu dan 1000 keburukan terhapus darimu.

Kisah Geum Jandi dan Gu Jun Pyo ? Setiap hari awak mengadu sakit , mengadu diri makin gemok ? Awak kena selalu ingat yang awak paling cantik and tak gemok pun dimata saya ?❤️ Comey je selalu saya tengok ? Makin hari makin sayang. Perjuangan kita masih panjang. Dia adalah amanah dari Allah yang harus dijaga keberadaannya. Berikan yang terbaik selama dia dalam kandungan. Syukurilah keberadaannya dengan doa. Terus kuatlah wahai isteri ku. Aku akan sentisa ada menemanimu ? Saat kamu merasa lelah akan kehamilanmu. Ingatlah bahwa malaikat beristighfar untukmu setiap waktu. 1000 kebaikan tercatat untukmu dan 1000 keburukan terhapus darimu. Solatmu terbilang 80 rakaat untuk setiap rakaat yang terdapat seorang janin di dalam rahimmu. Semoga Allah permudahkan urusan kita ?? Iloveyou to infinity @ardellaryana ❤️

A post shared by ناذمي ادهوا نور اذمي (@nadzmiadhwa) on


"Solatmu terbilang 80 rakaat untuk setiap rakaat yang terdapat seorang janin di dalam rahimmu. Semoga Allah permudahkan urusan kita. I love you to infinity @ardellaryana," tulis Nadzmi lagi.

Nadzmi Adhwa berkahwin dengan Ardell Aryana atau nama sebenarnya Nurul Hidayah Mohd Amin pada 1 September 2019.