Viral

Saran Angkat Call Boss Luar Waktu Kerja, Ramai Tak Setuju Dengan Aliff Syukri - “Kena Ingat, Pekerja Pun Nak Juga Waktu Rehat”

Mya Amri
16/06/2024
08:00 MYT
Saranan usahawan kontroversi, Datuk Aliff Syukri berkenaan pekerja harus sentiasa bersedia menerima panggilan daripada majikan ketika di luar waktu bekerja nampaknya tidak dipersetujui netizen.

Pekerja ada hak untuk berehat

Rata-ratanya berpendapat majikan atau bos tidak seharusnya menganggu waktu rehat pekerja terutamanya selepas habis waktu bekerja dan juga semasa cuti.
Malah kenyataan Aliff menerusi video di TikTok yang mengatakan pekerja rajin dan berdedikasi adalah orang yang tidak berkira dengan waktu juga turut dibidas netizen.

“Tapi bos pun kena ingat pekerja manusia bukan robot. Pekerja pun ada anak dan keluarga. Kadang benda yang boleh buat sendiri pun tapi tetap nak kerah,”

BERITA TRENDING: “Kalau Boleh Setia Satu Isteri Setialah, Nak Jaga Dua Bukan Senang” - Nasihat Aliff Syukri Untuk Para Suami!

BERITA TRENDING: Bagasi Tak Lepas Kaunter Check-In, Aliff Syukri Rugi Ribuan Ringgit Disebabkan Urusan Bisnes Luar Negara Tergendala

ARTIKEL BERKAITAN: “Tak Ada Monyet, Tak Ada Kera Macam Kami Ni Tak Ceria Malaysia” - Aliff Syukri

Hormati privasi pekerja

Dalam pada itu, netizen juga turut memberikan pandangan mereka berkenaan topik yang dibicarakan oleh Aliff.
Secara majoritinya, netizen berpendapat majikan juga harus menghormati privasi pekerja dengan cara memberikan ruang dengan tidak menganggu mereka selepas habis waktu bekerja.

BERITA TRENDING:Aliff Aziz Serah Hak Penjagaan Anak Pada Bella - “Sebab Dia Ibu Kandung”

BERITA TRENDING: “Saya Tak Tuntut Apa-Apa Sebab Harta Paling Berharga Adalah Anak-Anak” - Bella Astillah

Berikut merupakan video penuh Aliff:
@papalarisofficial
Untuk boleh berjaya korang mestilah kerja tak berkira, yang paling penting kalau boss telefon di angkat jangan senyap…♬ Motivation - neozilla
Terdahulu, Aliff mengatakan para pekerja tidak patut mengabaikan panggilan telefon daripada majikan selepas waktu bekerja.
Kata Aliff lagi, mereka yang rajin bekerja adalah orang yang akan dihargai oleh majikan.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Jennifer Coppen Nafi Dali Wassink Kemalangan Akibat Mabuk, Bertengkar Sebelum Kejadian… Kongsi Pesanan Terakhir Suami

gempak
22/07/2024
15:55 MYT
Jennifer turut menafikan dakwaan yang dia dan Dali bertikam lidah sebelum kejadian tersebut.
Viral

Penceramah Dakwa Boleh Bercakap Dengan Semut Mohon Maaf

gempak
22/07/2024
13:50 MYT
Seorang penceramah agama yang berasal dari Jawa Barat tampil memohon maaf selepas ceramah yang disampaikannya mengundang kontroversi.
Berita

Andika Putera Nafi Berskandal Dengan Isteri Orang & Staf, Tak Pernah Curang Ketika Berkahwin - "Ia Fitnah Besar!"

gempak
22/07/2024
11:40 MYT
Personaliti media sosial Andika Putera atau nama sebenarnya Muhamad Andika Putera menegaskan tidak pernah berlaku curang ketika dalam perkahwinan bersama bekas isterinya, Ananda Natasha.
Gaya Hidup

Digugurkan Dari Kempen Kasut Retro, Bella Hadid Upah Peguam Saman Adidas

gempak
22/07/2024
10:25 MYT
Supermodel terkenal berdarah campuran Palestin, Bella Hadid dilaporkan mengupah sepasukan peguam untuk menyaman syarikat pakaian sukan berpangkalan di Jerman, Adidas.
Viral

"Saya Dah Lama Move On, Tapi Masih Terkilan Kawan Baik Sendiri Yang Sailang Masa Iddah" - Ananda Natasha

gempak
22/07/2024
09:55 MYT
Susulan pendedahan yang dibuat berkaitan perselingkuhan bekas suaminya, Andika Putera, personaliti media sosial, Ananda Natasha menyatakan dirinya sudah 'move on' dengan penceraian yang berlaku pada Disember tahun lalu.