Pelakon Adam Corrie yang memeluk Islam pada Julai 2007 mengakui dirinya masih belajar mendalami agama Islam sehingga kini.

Adam Corrie atau nama sebenarnya Adam Corrie Lee Abdullah, berkata, perkongsian yang dilakukan di media sosial adalah untuk memberi inspirasi kepada orang ramai.

"Saya sendiri masih perlu banyak belajar dan perkongsian yang dilakukan itu cuma untuk berkongsi mengenai keindahan islam.

"Ada juga ramai pihak yang menghantar mesej peribadi kepada saya untuk meminta nasihat mengenai masalah kehidupan mereka namun saya cuma boleh menasihati sekadar yang mampu.

"Bukan tugas saya untuk menasihati orang ramai mengenai agama Islam, namun perkara itu harus wujud atas kesedaran sendiri dan saya hanya sekadar berkongsi.

"Saya sendiri juga akan menghadiri kelas pada setiap Jumaat untuk menuntut ilmu daripada mereka yang berpengetahuan dalam agama," katanya kepada Astro Gempak.

Adam berkata demikian ketika ditemui pada majlis minum petang bersama Kopi Badang, di Hotel Hilton, Petaling Jaya, baru-baru ini.