Hiburan

"Secara Peribadi Beri Wang Ringgit Sebanyak RM300 Seorang" - Mohd Nor Bond Dedah Johan & Ozlynn Jadi Sukarelawan Agih Bantuan Makanan

Zulaikha Yusof
02/04/2020
03:21 MYT
Pelakon senior Mohd Nor Bond mendedahkan sifat peribadi mulia pelawak dan penyampai radio ERA, Johan dan isteri Ozlynn yang tidak dikongsikan kepada umum.
Menurutnya, Johan dan Ozlynn telah terlibat sebagai sukarelawan dalam misi bantuan oleh Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) dan Persatuan Pekerja Profesional Filem Malaysia (Profima) mengagihkan bantuan makanan kepada penggiat seni.
Dalam pada itu, Johan turut memberi wang sumbangan sebanyak RM300 setiap seorang sukarelawan yang sama-sama turun padang.
"Alhamdullilah..Johan Raja Lawak dan isteri beliau Ozlyn Wati bersama-sama team Seniman dan Profima hari ini untuk mengagihkan bantuan makanan kepada anak-anak seni dan pekerja belakang tabir..
"Beliau juga secara peribadi memberi angpau kepada semua sukarelawan dan ahli yg hadir. Sampai di rumah saya bukak sampul ang pau, terkejut isinya rm300.
"Bayangkan berapa ratus angpau yang beliau berikan. Alhamdullilah amiin..Semoga beliau sekeluarga akan diberikan kesihatan dan rezekj yg melimpah-ruah," tulisnya di Facebook.
Dalam pada itu, Mohd Nor Bond menyatakan Johan adalah individu yang akan bersedekah juadah makanan tengah hari pada hari Jumaat di Masjid Bukit Antarabangsa.
"Di masjid Bukit Antarabangsa 2 minggu sekali pada hari Jumaat, jemaah akan dapat hidangan nasi beriani ,nasi tomato dan mcm macam lagi.
"Mungkin jemaah tak tahu sebab Johan tak pernah bagi tau..Bila kawan kawan bukak booth jualan, Johan akan membeli barang setiap booth walaupun tiada keperluan.
"Hanya sifat ingin membantu. Kalau dia makan di kedai mamak insya-Allah dia akan bayar bill makanan kawan-kawan dia..Dia bawak skuter biasa je. The unsung hero," kongsinya lagi.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

“Kalau Papa Tak Balik, Ingat Siapa Kena Jaga…” - Pesanan Johan Untuk Anak Sebelum Berangkat Tunai Haji Buat Netizen Sebak

gempak
17/06/2024
06:55 MYT
“Kalau papa tak balik, ingat siapa kena jaga adik-adik,” Itulah pesanan pengacara dan pelawak Johan untuk anak-anaknya sebelum berangkat ke Tanah Suci bagi menunaikan ibadah haji.
Hiburan

Johan Hampir Terlepas Pesawat Tunai Haji

gempak
10/06/2024
02:01 MYT
Johan Raja Lawak hampir terlepas pesawat untuk tunai haji selepas wujud işu tentang status visa haji beliau gara-gara kekeliruan nama pada visa miliknya itu.
Viral

Didakwa Rendahkan Geng Pesilat, Ini Komen Johan Ghazali - “Saya Tidak Pernah Nak Jatuhkan Mana-Mana Sukan Yang Lain”

gempak
16/01/2024
09:00 MYT
Ini komen Johan
Laman Utama

[VIDEO] Kejutan Johan & Ozlynn Buat Anak Sulung Undang Rasa Sebak - “Selagi Ada Kita Hargailah Pinjaman Paling…”

gempak
10/05/2023
03:55 MYT
Sebak tengok mereka sekeluarga.
Laman Utama

Netizen 'Geram' Tengok Anak Ozlynn, Kacak Macam Pelakon Korea! - "Suruhlah Jadi Model Ke, Penyanyi Ke, Pelakon Ke..."

gempak
20/10/2022
08:00 MYT
Ariq anak Johan Ozylnn