Seperti sebelum ini, penyanyi dan pelakon Ayda Jebat yang kini sedang hamil zuriat kedua memilih untuk bersalin secara pembedahan.

Dijadualkan menyambut kelahiran bayi lelaki pada Disember depan, Ayda berkata, keputusan untuk melahirkan secara pembedahan telah dipersetujui oleh suaminya, Nabil Mahir.“Mungkin ramai yang cakap, kalau bersalin secara pembedahan, kita akan rasa sakit dan susah nak jaga. Tapi, berdasarkan pengalaman, ia tidak benar sama sekali.

“Bagi saya dan Nabil, ia satu momen yang membahagiakan. Lain orang lain kesannya dan masing-masing boleh beri pendapat. Tapi alhamdulillah, pengalaman dan momen untuk saya dipermudahkan oleh Nya,” kongsi Ayda ketika ditemui pada Majlis Pelancaran Muzik Video Be Mine, Sambutan Hari Jadi Ana Nayla & Gender Reveal di Zebra Square, Kuala Lumpur pada Sabtu.

Tambah Ayda, tarikh jangkaan kelahiran anak keduanya itu sepatutnya jatuh pada 1 Januari 2024, iaitu tarikh ulang tahun perkahwinannya bersama Nabil. Namun, disebabkan dia memilih pembedahan, tarikh kelahiran terpaksa dipercepatkan.“Pihak hospital memberikan tarikh jangkaan kelahiran pada 1 Januari 2024, bertepatan dengan ulang tahun perkahwinan kami. Tetapi, saya perlu pilih tarikh lain sebab kami pilih untuk dibedah.

“Insya-Allah saya akan bersalin pada bulan Disember. Mudah-mudahan prosesnya akan berjalan dengan lancar,” katanya lagi.

Ayda mendirikan rumah tangga dengan suaminya, Nabil Mahir pada 1 Januari 2021 dan menerima kelahiran anak pertama, Ana Nayla pada 21 September 2021.

Lagu dan klip video Be Mine sudah boleh distrim menerusi semua platform digital termasuk Youtube. Lagu berentak balada itu dicipta oleh Aubrey Suwito dan lirik hasil nukilan Ayda dan Ad Samad.

Menarik tentang klip video Be Mine, Ayda bekerjasama sekali lagi bersama pengarah Rewan Ishak dan menjadikan Taiwan sebagai lokasi penggambaran klip video berkenaan.


BACA: Ayda Jebat Bakal Timang Anak Lelaki​