Laman Utama

Susulan Rawatan Kemoterapi, Chef Wan Botakkan Kepala - “Rasa Lebih…”

Izwan Isa
04/09/2023
05:50 MYT
Personaliti kulinari popular, Chef Wan berkongsi gambar terkini yang menampilkan dirinya tidak lagi mempunyai rambut.
Chef Wan menerusi kemas kini Instagram berkata, sungguhpun sudah tidak memiliki rambut akibat dicukur, namun, keyakinan yang ada dalam dirinya masih utuh, dan tidak pernah luntur sungguhpun sudah berlainan imej.
“Qamal mencadangkan mungkin saya mahu pakai topi jika saya nak keluar rumah. Katanya hanya cadangan.
“Saya cakap dengan dia, saya rasa lebih yakin dengan diri saya berbanding rasa risau terhadap apa yang orang fikir tentang diri saya, atau bagaimana saya perlu tunjuk diri kepada masyarakat.
“Menjadi botak sekarang atau selama-lamanya pada usia saya tidaklah membimbangkan, sebab kecantikan terletak dalam diri, dalam jiwa kita,” tulisnya.
Menurut Chef Wan, jika kita mempunyai keyakinan seperti itu, kita pasti akan bersinar.
“Tak ramai orang boleh bawa keyakinan seperti ini. Selalunya, kita terlalu obses dengan penampilan kita termasuk apa yang orang ramai jangkakan. Hal ini akan menyebabkan mereka tertekan tanpa sebab.
“Usia dan penampilan kita tidak akan mengubah kelakuan kita, persepsi tentang hidup dan bagaimana kita menjalani kehidupan,” tulisnya lagi.
Chef Wan menambah, sudah tentu orang akan memandang. Namun, jika kita tidak menghiraukan pandangan orang, kita akan boleh kekal gembira, positif dan ada keyakinan diri.
“Sekarang saya rasa kepala saya ringan dan berangin,” katanya yang sengaja tidak mahu mencukur licin kepalanya kerana bimbang luka akibat pisau cukur boleh mengakibatkan infeksi, terutama selepas dia menjalani rawatan kemoterapi.
Terdahulu, Chef Wan memaklumkan yang dia menghidap kanser limfoma selepas dua kali melakukan ujian electrocardiogram (ECG).
Namun, doktor turut memaklumkan padanya bahawa dia mempunyai peluang untuk sembuh antara 70 hingga 80 peratus.
Kredit foto: Tatler Malaysia, Instagram Chef Wan
BACA: Chef Wan Hidap Kanser Limfoma… “Allah Akan Jaga Saya”​
BACA: Serina Menangis Dapat Tahu Chef Wan Kena Kanser - "Tak Dapat Menahan Air Mata"
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Nonny Nadirah Tak Nak Kaya Tapi Nak Bebas Sihir, Mahu Jodoh Dikirim Allah - "Aku Reda Tak Dapat Jodoh Di Dunia, Kahwin Tak Boleh Dipaksa"

gempak
14/07/2024
00:55 MYT
Pelakon dan penyanyi sensasi Nonny Nadirah tampil berkongsi luahan hatinya yang mahukan lelaki yang bertanggungjawab dan ikhlas menerimanya kerana Allah.
Hiburan

Wanita Mirip Nonny Nadirah Kongsi Video Botakkan Kepala, Tulis Kata-Kata Tentang 'Friend Zone'

gempak
03/07/2024
20:55 MYT
Selepas sekian lama mendiamkan diri, akaun Instagram milik penyanyi dan pelakon Nonny Nadirah kembali 'hidup'.
Berita

Kerana Fitnah Bekas Menantu, Chef Wan Diarah Bayar Ganti Rugi

gempak
21/06/2024
01:44 MYT
Mahkamah Rayuan pada Khamis memerintahkan cef selebriti, Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan membayar ganti rugi RM150,000 kepada bekas menantunya, Gavin Edward O’Luanaigh berhubung penerbitan berunsur fitnah terhadap O’Luanaigh di platform media sosial.
Hiburan

Mainkan Watak Tanpa Rambut, Emelda Rosmila Dedah Suami Suka Imej Botak

gempak
14/06/2024
09:55 MYT
Melakonkan watak dengan imej botak menerusi filem Abnormal: Buas, pelakon, Emelda Rosmilla tidak menafikan bahawa suaminya, Adlin Aman Ramli, gemar terhadap penampilan peliknya itu.
Viral

Polis Siasat Chef Wan Kaitkan Gaun Aishwarya Rai Dengan Thaipusam

gempak
28/05/2024
00:55 MYT
Chef selebriti terkenal, Chef Wan disiasat Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT) Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, susulan hantaran berbaur perkauman membabitkan bintang Bollywood, Aishwarya Rai.