Laman Utama

“Tewaskan COVID, Perkhidmatan Air Dipertingkatkan & Politik Malaysia Stabil” - Ini Antara Hajat Ulang Tahun Ke-38 Lee Chong Wei

Azwa Rahman
22/10/2020
08:20 MYT
Legenda badminton negara, Datuk Lee Chong Wei menyambut ulang tahun ke-38 dengan serba sederhana di rumah bersama keluarga tercinta.
Menerusi laman sosial Facebook, Chong Wei berkongsi beberapa keping foto sambutan ulang tahunnya bersama isteri, Datin Wong Mew Choo serta dua orang anaknya, Kingston dan Terrance Lee.
Birthday tahun ni agak special. Covid datang lagi. Travelling tak dapat. Badminton tak jadi. Party tak lepas. Air paip kering!
“Tapi mungkin sebab itulah minda tenang, dapat saya betul-betul ambil masa menghargai suara anak-anak ketawa. Senyuman isteri. Sembang nakal dengan Mak. Kebahagiaan hidup simple sebenarnya, kan?” tulis Chong Wei menerusi ruangan kapsyen.
Malah, dia turut berhajat agar bersempena ulang tahun kali ini juga, semua rakyat Malaysia bersatu hati menentang pandemik COVID-19 serta senario politik Malaysia beransur stabil.
“Hajat hari jadi Chong Wei tahun ni, semoga semua kawan-kawan sihat sejahtera, bersabar dan berhappy-happy, bersama-sama kita kasi tewaskan COVID. Biar tamak sikit tahun special ni, semoga perkhimatan bekalan air negara ditingkatkan, dan kestabilan politik negara.
“Terima kasih kepada semua yang mendoakan sempena sambutan ulang tahun kelahiran,” ujarnya lagi.
Tambah istimewa apabila majlis diraikan dengan sebuah kek istimewa replika dirinya, isteri dan dua anak lelakinya.
Meninjau ke ruangan komen, ramai wargamaya memberikan ucapan selamat hari lahir pada jaguh badminton negara ini.
Anak tu hasil dari dua jaguh. Semoga akan menjadi player badminton macam datuk jugak, Happy birthday,” kata seorang wargamaya.
Happy Birthday datuk. Semoga panjang umur dan bahagia selalu. Malaysia masih memerlukan datuk lagi. Kalau dapat undur balik umur datuk, kami mesti mahu umur datuk 20 tahun sampai bila bila. Sebab susah sangat nak cari pelapis yang setanding dengan datuk. Love you datuk,” luah seorang wargamaya.
Happy birthday datuk. Semoga panjang umur, murah rezeki dan bahagia di samping keluarga. Inilah nikmat sebenar dan mungkin ada hikmah COVID ni .Kita lebih menghargai segalanya,” komen seorang wargamaya.
Saya bangga sama tarikh lahir dengan datuk. Usia juga sama. Happy birthday datuk,” tulis seorang wargamaya lagi.
Sebelumnya, Chong Wei telah mengumumkan persaraannya sebagai atlet badminton negara pada 13 Jun 2019 selepas 19 tahun cemerlang hingga menjadi pesohor dunia dalam arena sukan tersebut.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Dari Tragedi Ke Kejayaan: Kisah 5 Individu Bangkit Berjuang

gempak
16/07/2024
08:53 MYT
Peluang kedua akan selalu hadir dalam kehidupan seseorang. Namun adakah seseorang yang pernah ‘jatuh’, berdepan tragedi dan melalui episod hitam dalam kehidupan mahu memanfaatkan peluang kedua yang datang untuk kembali bangkit.
goldmovie

#Gold: Jack Tan Kongsi Cheah Liek Hou Rasa Gembira Tonton Filem Gold, Harap Dapat Motivasikan Orang Ramai

gempak
15/07/2024
13:25 MYT
Pelakon watak Cheah Liek Hou, Jack Tan menyatakan bahawa atlet badminton paralimpik tersebut berasa gembira dengan kejayaan watak yang dibawakan.
goldmovie

#Gold: Dapat Sarung Jersi Badminton Rashid Sidek, Farid Kamil Anggap Watak Dalam Filem Satu Penghormatan Besar

gempak
15/07/2024
05:55 MYT
Memainkan watak sebagai Datuk Abdul Rashid Mohd Sidek (Rashid Sidek) menerusi filem Gold, pelakon Farid Kamil berkongsi tentang pengalaman yang tidak dapat dilupakan iaitu menyarungkan jersi badminton sebenar daripada tahun 1992 bagi menjayakan karakter tersebut.
goldmovie

#Gold: “Banyak Babak Menyentuh Hati” - Pengarah Chiu Dao Anggap Filem Gold Mengharukan & Wajib Ditonton

gempak
13/07/2024
12:05 MYT
Menceritakan tentang pengorbanan dan usaha dalam mengecapi kejayaan, filem Gold berjaya meraih perhatian pengarah yang terkenal dengan karya-karya menyentuh hati, Chiu Dao.
goldmovie

#Gold: Cheah Liek Hou Imbas Kenangan Bersama Mendiang Bapa, Hempas Pulas Demi Beli Sepasang Kasut Sukan! - "Saya Tak Mampu Balas Balik..."

gempak
11/07/2024
09:25 MYT
Pemenang pingat emas Paralimpik Tokyo 2021, Cheah Liek Hou meletakkan harapan tinggi agar filem Gold yang diinspirasikan daripada kisah kejayaannya menjadi pembakar semangat kepada orang ramai terutamanya golongan muda.