Personaliti media sosial dan pengacara Viviana Abdullah mencuri perhatian wargamaya apabila berkongsi kostum sambutan Halloweennya pada tahun ini yang diambil daripada siri popular Korea Selatan, patung Squid Game.

Menerusi laman sosial Instagram, Viviana atau nama sebenarnya Wan Marzuki Wan Daud, memuat naik foto tersebut untuk tatapan umum.

“Halloween kan dah dekat. Kita post kan lebih awal yer,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Mengenakan gaun paras lutut daripada pereka Rizman Ruzaini, Viviana ditata rias dengan rambut yang mirip seperti patung terbabit.

A post shared by Viviana (@vivianaabdullah)


Di ruangan komen, perkongsian tersebut telah menerima pelbagai reaksi yang kelakar daripada wargamaya.

Ramai yang berpendapat penampilan Viviana tersebut lebih menakutkan daripada patung Squid Game yang asli.

“Cuba pusingkan kepala Kak Vii boleh tak? Lagi seram yang ni daripada dalam Squid Game,” usik seorang wargamaya.

“Squid sebenar,” komen seorang wargamaya.

“Ni kalau tak mati kena tempat, mati kena carut je,” kata seorang wargamaya.

“Ooo inilah yang orangnya kat Sunway Pyramid tu. Ghisauuuu kadang-kadang,” komen seorang wargamaya.

“Kalau cantik macam ni, i rela ditembak,” tulis seorang wargamaya.

“Eh cantiknyaaa, kalah perempuan-perempuan yang lain,” ujar seorang wargamaya lagi.

Sehingga kini, perkongsian tersebut telah menerima hampir 11,000 tanda suka daripada pengikutnya.

***Untuk kemaskini berita terkini, cepat & mudah, langgan saluran Telegram Gempak!
Dah mengundi artis kegemaran korang di AME 2021? Klik banner di bawah untuk mengundi!