Covid-19

“Sebak Di Dada, Macam-Macam Perasaan Bila Naik Ambulance” – Ashraf Muslim Positif COVID-19

Mya Amri
15/04/2020
06:34 MYT
Pelakon Ashraf Muslim disahkan positif COVID-19.
Berita itu dimaklumkan sendiri oleh Ashraf menerusi posting terbaru di akaun Instagramnya sebentar tadi.
Posting itu juga turut disertakan dengan video berdurasi 3:00 minit yang merakamkan perjalanan Ashraf selepas diambil oleh ambulans dan di bawa ke hospital.
Menurut Ashraf, dia reda dengan dugaan penyakit yang diberikan kepadanya dan menganggap ada hikmah disebalik kejadian tersebut.
“Tanggal 12hb April 2020 menjadi jawapan bagi AM tentang keputusan sample COVID-19. Ya, saya dijangkiti virus COVID-19.
“Sewaktu itu walaupun sebak di dada bila mendapat tahu jawapan tapi saya reda dengan pilihan Allah… Ada hikmah disebaliknya.
“Datang perasaan gementar dan macam-macam perasaan timbul bila masuk dalam ambulance (itu yang sampai berpeluh-peluh tu).
“Maafkan saya ahli keluargaku, sahabat-sahabat dan rakan-rakanku. Dan tolong, tolong doakan yang baik untuk saya dan pesakit-pesakit di sini dan juga kita semua, semoga Allah jauhkan wabak ini dan tidak berterusan lagi serta sihatkan kita semua.
“Di sini juga saya memohon maaf kepada rakan-rakan wartawan yang cuba menghubungi saya sebelum ini, ya lah… Harap faham dengan situasi saya sekarang ni.
“Tak lupa juga pada frontliners doktor-doktor, MA, jururawat-jururawat dan mereka yang terlibat, terima kasih anda semua hero kami.u all are our hero.
“To mama, ibu, Sarah, Adam, Anas dan Safiyyah doakan ayah sungguh-sungguh supaya clear dari COVID ni cepat ya. Supaya kita dapat jumpa ramai-ramai.
“Ayah rindu sangat tapi jangan risau ya ayah okay kat sini sihat dan boleh solat dan baca quran macam biasa.
“Sama-sama kita berperasangka baik pada Allah… Hanya DIA yang berikan penyakit dan dari DIA jua yang memberikan kita kesembuhan... Allahualam… Assalamualaikum wbt,” coretnya.

Assalamualaikum...Tanggal 12hb April 2020 menjadi jawapan bagi AM ttg keputusan Sample covid19. Yer.. saya dijangkiti virus Covid19. Sewaktu itu walaupun sebak didada bila mendapat tahu jawapan tapi saya redha dgn pilihan Allah.. ada hikmah disebaliknya. Dtg perasaan nervous dan mcm2 perasaan timbul bila masuk dalam ambulance.. (itu yg sampai berpeluh2 tu). Maafkan saya ahli keluargaku, sahabat2 dan rakan-rakanku. Dan please tolong doakan yg baik utk saya dan pesakit-pesakit disini dan juga kita semua, semoga Allah jauhkn wabak ini dan tidak berterusan lagi serta sihatkan kita semua. Disini juga saya memohon maaf kepada rakan-rakan wartawan yg cuba menghubungi saya sebelum ini, yerlah..harap faham dgn situasi saya sekarang ni. Tak lupa juga pada frontliners doktor2, MA, nurse2 dan mereka yg terlibat , terima kasih u all are our hero.. and to mama, ibu , sarah, adam, anas dan safiyyah doakan ayah sungguh-sungguh supaya clear dr covid ni cepat yer.. supaya kita dapat jumpa ramai-ramai. Ayah rindu sangat.. tp jangan risau yer ayah ok kat sini sihat dan bole solat dan baca quran mcm biasa. Sama-sama kita berperasangka baik pada Allah.. hanya DIA yg berikan penyakit dan dari DIA jua yg memberikan kita kesembuhan.. Allahualam. Assalamualaikum wbt.

A post shared by Ashraf Muslim (@ashrafmuslim) on

Terdahulu, Ashraf merupakan selebriti ketiga disahan positif COVID-19 selepas Puetri Aishah dan PU Riz.
Difahamkan Ashraf baru pulang daripada menjalani penggambaran drama bersiri di Scotland bersama Ben Amir, Puteri Aishah dan Hasnul Rahmat hujung bulan lalu.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Berita

COVID-19: Tiada Lagi Kuarantin Di Rumah Mulai 15 Julai

gempak
05/07/2024
18:40 MYT
Individu positif Covid-19 tidak lagi dikenakan Perintah Pengawasan dan Pemerhatian (HSO) atau kuarantin di rumah dan tidak perlu melaporkan status positif ujian kendiri dalam aplikasi MySejahtera berkuat kuasa 15 Julai ini.
Hiburan

Rezeki Berlakon Datang Gara-Gara COVID-19, Arfie Shah Akui Masih Nervous Setiap Kali Uji Bakat Lakonan

gempak
05/07/2024
03:55 MYT
Pelakon baharu, Arfie Shah mendedahkan yang dia membina badan sebelum menjalani penggambaran bagi drama siri Astro Originals, X-Change.
Berita

AstraZeneca Tarik Balik Vaksin COVID-19 Di Seluruh Dunia

gempak
08/05/2024
04:36 MYT
Syarikat farmaseutikal global Britain-Sweden, AstraZeneca menarik balik vaksin COVID-19 di seluruh dunia, lapor Telegraph semalam.
Hiburan

"Jual Kopi Tepi Jalan, Kena Angkut Majlis Perbandaran" - Bekas Finalis Hero Remaja 2021 Farhan Nordin

gempak
13/04/2024
12:00 MYT
Finalis Hero Remaja 2021, Farhan Nordin pernah jual air kopi tepi jalan.
Hiburan

Syukur Sembuh Covid Kali Ketiga, Che Ta Belum Rancang Nak Sambung Rai Anniversary Kahwin - “Tak Ada Mood Nak Buat”

gempak
08/01/2024
07:55 MYT
Terbantut Che Ta nak sambut anniversary dengan suami.