Artis

Pasangan Rifky Balweel dan Biby Alraen Dikaruniai Buah Hati

Gempak ID
03/01/2020
01:13 MYT
Pasangan Rifky Balweel dan Biby Alraen tengah berbahagia. Keduanya baru saja dikarunai buah hati berjenis kelamin laki-laki.
Hal itu diketahui dari unggahan Biby Alraen yang tengah menggendong buah hatiya melalui akun sosial medianya.
"Assalamualikum semuanya. Kenalin aku anak bunda dan ayah @rifkybalweel. Alhamdulilah kata dokter aku sehat, nggak kurang satu apapun.
"Doain aku jadi anak sholeh yang patuh sama ayah bunda dan jadi anak yang terbaik seperti nama ku Kareem: terbaik, Zhafi : keberuntungan, Balweel : nama marga dari ayahku," tulis Biby Alraen di instastory pribadinya.
Ibunda Rifky Balweel, Hasmi Sukarti yang dihubungi media pada Kamis (2/1) membenarkan kabar bahagia tersebut.
"Iya benar (melahirkan anak pertama)," ujar Hasmi Sukarti.
Hasmi menambahkan bahwa proses lahirannya dilakukan secara caesar lantaran air ketuban menantunya sedikit.
Dan tindakan untuk dilakukan caesar akhirnya berhasil dan Bayi yang diberi nama Kazeem Zhafi Balweel lahir dengan berat 3,4 kg dan panjang 50 cm.
"Melahirkan sesar karena memang ditunggu sampai tanggal 1 kalau nggak mulas memang harus disesar, karena (air) ketubannya sedikit. Kan sudah 38 minggu ya. Kalau dia mulas sebelum tanggal 1 itu, lahir normal. Tapi kalau nggak mulas, Rifki pilih tanggal 1 (Januari), karena ketubannya sedikit," jelas Hasmi.
Instagram: @rifkybalweel
Oleh: Syba
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Dekta Pernah Hilang Di KL, Shuib & Arwah Siti Sarah Panik - "Dalam Beberapa Saat Saja..."

gempak
25/07/2024
02:55 MYT
Menerusi perkongsian di Instagram (IG), anak kedua Shuib yang mesra dengan panggilan Dekta itu dikatakan hilang ketika masih kecil.
Berita

Penoreh Getah Mengaku Tak Bersalah Rog*l Anak Kandung

gempak
24/07/2024
06:49 MYT
Seorang penoreh getah mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen pada Rabu, atas dua pertuduhan merogol anak perempuan kandungnya sejak 2019.
Hiburan

Didakwa Tidak Mempunyai Hubungan Baik, Ini Respons Bapa Zara Zya - “Saya Tak Pernah Pun Sekilas Ada Rasa Benci Pada Dia…”

gempak
22/07/2024
08:55 MYT
Bapa kepada pelakon Zara Zya iaitu Zainuddin memilih untuk tidak mengulas lanjut mengenai dakwaan dia tidak mempunyai hubungan yang baik dengan anak perempuannya itu.
Berita

Stroller Bayi Kembar Terjatuh Di Landasan Keretapi, Dua Maut! - "Tindakan Ayahnya Sangat Berani Walau Akhirnya ..."

gempak
22/07/2024
05:45 MYT
Seorang kanak-kanak dan bapanya terbunuh dirempuh keretapi apabila kereta sorong bayi yang dinaiki mangsa berusia dua tahun itu terjatuh di landasan stesen Carlton di selatan Sydney, pada Ahad.
Hiburan

Tak Mahu Ulas Tentang Isu Rumah Tangga, Mawar Rashid Mahu Fokus Besarkan Anak

gempak
21/07/2024
23:58 MYT
Pelakon Mawar Rashid, 29, tidak mahu membahaskan mengenai bekas suami, Raf Yaakob, 39, selepas berpisah pada November tahun lalu kerana bimbang timbul salah faham antara mereka berdua.