Nusantara

Tutup Usia, Bintang Bollywood Irrfan Khan Langsung Dikebumikan Di Pemakaman Muslim

Gempak ID
29/04/2020
13:41 MYT
Kabar duka datang dari dunia Bollywood. Salah satu pesohor di dunia perfilman mereka, Irrfan Khan dilaporkan meninggal dunia pada Rabu (29/4/2020).
Bintang Life of Pi itu langsung dihantar ke pengistirahatan terakhirnya yang digelar sore tadi di Mumbai, India.
“Irffan telah dimakamkan di lokasi pemakaman Muslim di Versova Kabarstan di Mumbai pada jam 3 sore usai kabar kepergiannya diumumkan.
"Keluarga dan kerabat dekat serta sahabat hadir memberikan penghormatan terakhir buat Almarhum.
"Kami mendoakan ia akan berbahagia berada di sana. Irrfan Khan adalah pejuang dan mempunyai jiwa yang kuat, kami harus kuat atas kepergiannya," tulis pernyataan yang diberikan pihak keluarga aktor itu seperti yang dilansir dari NDTV.com.
Diberitakan, Irrfan meninggal dunia pada usia 53 tahun di sebuah rumah sakit di Mumbai.
Beberapa waktu lalu ia diketahui berjuang melawan penyakit tumor neuroendokrin sejak tahun 2018 dan sempat vakum untuk menjalani pengobatan di London dengan ditemani keluarga.
Namun pada awal pekan ini, bintang film Salaam Bombay ini disebut dirawat di rumah sakit di Mumbai, India, dengan diagnosis infeksi usus besar.
Sepanjang berkarir selama 30 tahun, ia telah bermain dalam sejumlah film Hollywood termasuk The Amazing Spider-Man, Slumdog Millionaire dan Jurassic World.
Kredit Foto: CNN.com Instagram: @irrfan
Oleh: Maliah Surip
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Sukan

Selepas Hampir Sebulan, Jasad Pemain Badminton China Masih Disimpan Di Hospital Yogyakarta

gempak
25/07/2024
01:30 MYT
Jasad pemain badminton China, Zhang Zhi Jie, yang meninggal dunia di geloanggang sewaktu dalam perlawanan Kejohanan Remaja Asia di Yogyakarta, Indonesia, pada 30 Jun lalu, sehingga kini masih belum dituntut oleh pihak keluarganya.
Berita

Abang Bintang Bola Sepak Safawi Rasid Meninggal Dunia

gempak
24/07/2024
15:05 MYT
Bintang bola sepak Terengganu FC (TFC), Safawi Rasid menerima berita menyedihkan apabila abangnya, Ahmad Muslim Rasid meninggal dunia.
Berita

Pemilik Suara Nobita Meninggal Dunia Di Usia 88 Tahun

gempak
24/07/2024
10:20 MYT
Pemilik suara yang terkenal dengan karakter Nobita Nobi dalam siri anime popular Doraemon, Noriko Ohara, dilaporkan meninggal dunia pada 12 Julai ketika berusia 88 tahun.
Hiburan

Renjatan Elektrik, Penyanyi Rock Maut Atas Pentas Serta Merta Selepas Peluk Peminat Basah

gempak
20/07/2024
14:20 MYT
Pemuzik dan juga penyanyi rock Brazil, Ayres Sasaki, 35, dilaporkan meninggal dunia semasa melakukan persembahan di Hotel Solar yang terletak di daerah Salinopolis pada Sabtu.
Berita

Remaja Rebah Sebelum Tonton Perlawanan Bola Pernah Bergurau Akan Viral & Meninggal Dunia Pada Hari Jumaat

gempak
20/07/2024
12:25 MYT
Selain itu, Muhammad Danish Hakim juga pernah bergurau bahawa dia mungkin tidak akan hidup lagi sampai tahun depan dan seolah-olah dia tahu masanya akan tiba tidak lama lagi.