Artis Korea

Bukan Biasa-Biasa! Drama The World Of The Married Kalahkan Rating Itaewon Class!

Mya Amri
14/04/2020
13:38 MYT
Drama terbaharu Korea, The World Of The Married telah mencipta fenomena baru dikalangan peminat K-Drama.
Drama yang mengisahkan tentang hubungan curang dalam rumah tangga ini telah berjaya merekodkan rating tertinggi sewaktu episod pertama bersiaran dan mencipta sejarah di saluran JTBC.
Malah, rating drama itu juga semakin meningkat pada setiap episod dan menjadi trending di media sosial setiap kali tayangan.
Tidak cukup dengan itu, episod keenam drama ini juga berjaya memecah rekod peribadinya sendiri dengan purata rating yang dicatatkan adalah 18.8 peratus diseluruh negara dan 21.4 peratus bagi kawasan metropolitan Seoul.
Episod keenam drama itu sekaligus berjaya mengalahkan rating terbaik drama popular Itaewon Class di mana episod akhirnya mencatatkan jumlah sebanyak 16.5 peratus di seluruh negara.
Jumlah itu secara tidak langsung meletakkan The World Of The Married di tempat kedua dalam sejarah saluran JTBC dengan rating tertinggi.
Bagaimanapun SKY Castle masih lagi memegang rekod pertama dengan rating tertinggi bagu seluruh saluran kabel iaitu 23.78 peratus.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai K-Drama dan dunia hiburan Korea, layari GEMPAK CHINGU
Buat pembaca Gempak, apa-apa pun pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan 'sanitizer', kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh mencegah COVID-19!
Sumber: Soompi
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Oppa Handsome Lee Joon Gi Nak Datang Malaysia 22 September Depan! Ini Harga Tiket Serta Tawaran Eksklusif Yang Diberikan

gempak
21/07/2024
05:50 MYT
Pelakon popular Korea Lee Joon Gi bakal mengadakan pertemuan pertamanya bersama peminat di Malaysia pada September depan.
Hiburan

Lee Hyori Serik Buat Prosedur Kecantikan: “Botox Buat Saya Tidak Boleh Senyum”

gempak
05/07/2024
14:55 MYT
Bukan satu hal yang asing buat para selebriti Korea Selatan melakukan pembedahan plastik. Malah ramai dalam kalangan mereka yang mengaku pernah mencuba sekurang-kurangnya melakukan Botox.
Hiburan

BTS Jin Jadi Pembawa Obor Wakili Korea Selatan Di Olimpik 2024

gempak
02/07/2024
13:23 MYT
Populariti Jin BTS bukan hanya untuk industri hiburan K Pop tetapi juga digunakan dengan baik oleh Korea Selatan apabila dilaporkan bakal menjadi pembawa obor di temasya Olimpik 2024.
Hiburan

Tampil Dengan Persembahan Hebat Di Coachella, LE SSERAFIM Tular Dikritik Kerana Prestasi Vokal Kurang Memuaskan

gempak
15/04/2024
15:00 MYT
Vokal LE SSERAFIM jadi perhatian.
Artis Korea

Dua Minggu Umum Bercinta, Han So Hee & Ryu Joon Yeol Putuskan Hubungan

gempak
30/03/2024
16:00 MYT
Sekejap je bercinta.