Berita

Achey Menggelabah Bila Isteri Hilang Dalam Gua

Elrafaei Sapi
25/09/2018
09:42 MYT
Selebriti popular, Achey berdepan situasi mencabar dan mencemaskan apabila isterinya hilang secara tiba-tiba ketika mereka masuk ke dalam sebuah gua.
Pengalaman itu dilalui sendiri Achey yang tidak tahu ke mana isterinya menghilangkan diri dalam sekelip mata.
Dia sebenarnya pada mulanya tidak tahu terbabit dalam satu program berkonsepkan ‘game show’ terbaru, Sorok-Sorok Nasib Baik Sayang yang memberikan cabaran pada suami mencari isteri yang hilang.
Produser Eksekutif, Arie Zaharie Productions Sdn Bhd, Arie Zaharie berkata, produksi program ini berpakat dengan isteri selebriti untuk mengenakan suami yang perlu berdepan tugasan yang diberikan sebelum dipertemukan semula dengan isteri.
“Untuk episod kali ini, kami berpakat dengan isteri Achey agar pergi bercuti ke Perlis. Apabila mereka masuk ke dalam sebuah gua, isterinya kemudian menghilangkan diri,” katanya kepada Astro Gempak.
Jelasnya, Achey hanya mengetahui dia terbabit dalam program ini selepas pengacara, Black Hanifah muncul.
“Dia perlu menyelesaikan 3 cabaran termasuk di Padang Besar dan seterusnya pergi ke satu resort dan akhirnya bertemu isterinya semula,” katanya.
Ujarnya, program sebanyak 13 episod ini menampilkan 13 artis berbeza pada setiap minggu.
“Pada awal rakaman setiap episod program ini kami memang meletakkan kamera tersorok dan cabaran program ini mahu melihat bagaimana suami sayang pada isterinya.
“Kami juga memberi tempat percutian pada artis yang dipilih mengikut jadual mereka sebelum berpakat dengan isteri selebriti untuk melaksanakan cabaran dalam program ini,” katanya.
Pada penonton, jangan lupa menyaksikan program Sorok-Sorok Nasib Baik Sayang pada jam 11 malam ini di Astro Warna (saluran 132) dan Warna HD (saluran 124).
Teks oleh: Elrafaei Sapi
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Achey Berang Pasangan Pilih Konsep 'Child Free' & Anggap Anak Beban - "Mak, Nenek Moyang Awak Pun Agak Menyesal Bila…”

gempak
01/07/2024
06:55 MYT
Tular video di laman sosial memperlihatkan sepasang suami isteri yang mengakui mereka memilih untuk berkahwin tapi tidak mahu zuriat yang mendapat pelbagai reaksi daripada wargamaya dan selebriti tempatan.
Hiburan

"Saya & Fad Bukan Berdiam Diri Tapi Doa Dari Jauh" - Achey Rayu Hidayah & Ali Segera Berdamai, Bimbang Anak-Anak Tanam Sifat Benci

gempak
19/03/2024
01:55 MYT
Bukan berdiam diri! Tegas pelawak Achey yang pernah sekumpulan dengan Allahyarham Abam Bocey, dia mengharapkan kemelut antara Nor Hidayah dan Syed Ali Puteh diselesaikan dengan segera.
Hiburan

Ucap Hari Lahir Buat Allahyarham Abam, Achey Sebak  - “Kesedihan Takda, Rindu Je Ada Ni”

gempak
20/01/2024
12:00 MYT
Al-fatihah buat Allahyarham Abam
Laman Utama

Achey Nak Bantu Rider Dapatkan Semula Motosikal Yang Disita - “Jangan Sampai Keluar Duit Sendiri”

gempak
14/09/2023
02:55 MYT
Alhamdulillah, ramai yang membantu.
Laman Utama

[VIDEO] Ernie Zakri Menangis Nak Beli ‘Candy Tiara’ - “Tolong Beritahu Kalau…”

gempak
25/08/2023
09:50 MYT
Sebak tengok jualan gula-gula anak Achey kan.l