Laman Utama

Ada Individu Guna Gambar Fauziah Nawi Kutuk Mawi, Ekin Di Platform X - "Saya Dah..."

Gempak
06/10/2023
09:50 MYT
Pelakon senior, Datuk Fauziah Nawi mendedahkan yang ada individu menggunakan gambarnya di platform X.
Fauziah berkata, dia telah pun membuat laporan terhadap individu yang menggunakan nama Kak Jah Sungai Dua di platform berkenaan.
“Untuk makluman ada orang yang buka akaun Twitter (X) atas nama Kak Jah Sungai Dua menggunakan gambar saya. Ini bukan akaun saya. Saya dah buat report,” tulisnya ringkas.
Menerusi paparan tangkap layar yang dikongsi oleh Fauziah, individu berkenaan mengulas mengenai isu bayaran gerai makan yang melibatkan penyanyi Mawi dan isterinya, Ekin.
Menerusi balasan komen yang ditinggalkan oleh pengikut Fauziah, ramai menyokong tindakannya itu dan beranggapan tindakan individu menggunakan gambarnya sebagai sesuatu yang melampau.
Terdahulu, kecoh dalam kalangan netizen apabila Ekin berkongsi harga yang perlu dibayar selepas menikmati hidangan makanan laut di sebuah restoran di Johor Bahru.
Selepas perkongsian Ekin tersebut viral, pemilik kedai telah membuat kenyataan balas dan memperincikan satu persatu menu yang dipesan oleh Ekin.
BACA: "Syukur Penghargaan Ini Diberikan Ketika Masih Hidup"- Fauziah Nawi Tak Sangka Terima Gelaran Datuk Selepas...​
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Tak Hiraukan Larangan Bergambar, Lelaki Mati Dipijak Gajah Depan Tunang

gempak
10/07/2024
13:00 MYT
Seorang pelancong dari Sepanyol maut dalam keadaan mengerikan selepas dipijak sekumpulan gajah yang berang dengan tindakannya turun dari kenderaan untuk merakamkan gambar.
Berita

#JusticeforZaynRayyan: Penyebaran Gambar Kecederaan Didakwa Zayn Rayyan Disiasat Bukit Aman

gempak
02/07/2024
05:41 MYT
Siasatan berkaitan penyebaran gambar memaparkan keadaan kecederaan pada mayat yang didakwa adalah Zayn Rayyan Abdul Matiin akan dijalankan Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT) Bukit Aman.
Viral

#Ketibus #Ketibas #Ketitam! Hashtag Lucu Jenama Deodorant Ini Bikin Netizen Terhibur

gempak
21/05/2024
14:55 MYT
Kreativiti merupakan antara faktor yang paling penting dalam mempromosikan sesuatu produk. Dalam satu hantaran di aplikasi X, satu jenama deodoran berjaya mencuit hati warganet apabila hashtag yang digunakan untuk setiap produk mempunyai elemen lawak berkaitan ketiak.
Terkini

Selain Fauziah Nawi, Zur Eda, Razak Ahmad & Rosnah Johari Turut Menerima Jemputan Mengerjakan Umrah Daripada Yayasan Nurjiwa

gempak
21/04/2024
09:55 MYT
Menerusi perkongsian di Instagram Story, Zur Eda turut menyatakan rasa gembira dan syukur atas jemputan Yayasan Nurjiwa dan usahawan Jay Ibrahim Al Islam kepadanya.
Viral

Buat Bisnes Cipta Gambar B*gel Guna AI, Warganet Luah Rasa Risau: “Kurangkan Kongsi Rupa Diri Di Media Sosial”

gempak
21/04/2024
01:55 MYT
Teknologi kecerdasan buatan atau lebih dikenali sebagai artificial intelligence (AI) sangat popular buat masa ini. Mampu menyelesaikan dan melakukan pelbagai tugasan, teknologi ini kadang kala disalahguna oleh sesetengah pihak bagi memenuhi kepentingan diri masing-masing. Seperti yang dikongsikan oleh seorang pengguna di Platform X, ada segelinti