Setiap kali berlangsungnya majlis anugerah, busana yang disarung pasti menjadi perhatian dan kali ini Fara Fauzana menjadi mangsa apabila baju yang dipakainya disamakan dengan ayam turki.


Busana kedua yang dipakai Fara pada majlis Augerah Juara Lagu 30 (AJL30) yang berlangsung pada malam Ahad, berwarna hitam dan merah itu turut mendapat kritikan netizen.


Baju tersebut turut dianggap tidak sesuai dikenakan penyampai radio popular itu yang lebih mesra dengan panggilan Fafau.


Tidak kurang juga yang mengkritik Fafau sebagai mangsa fesyen selain menyamakan baju yang dipakainya dengan balung ayam dan watak kartun helang Disney.

Lebih dasyat apabila ada netizen dengan sinis mengejek baju yang dilengkapkan dengan lace merah dibahagian atas dada itu dengan plastik sampah!

Selain Fafau, busana rekaan Rizman Ruzaini yang digayakan penyanyi nombor satu negara Datuk Siti Nurhaliza turut disamakan dengan kek berwarna biru senada.

Bagaimanapun, kemunculan Dayang Nurfaizah dengan baju rekaan Rizalman mendapat pujian ramai meskipun mempunyai persamaan dengan rekaan dari luar negara.

Jom lihat beberapa foto yang telah menjadi viral dilaman sosial: