Laman Utama

Aset RM19.3 Bilion, Penampilan Mantan CEO Twitter Jack Dorsey Tak Macam Orang Kaya

Maliah Surip
27/05/2023
13:44 MYT
Nama Jack Dorsey mungkin tidak popular seperti Elon Musk tapi ketahuilah lelaki ini juga tak kalah kaya daripada Musk atau kebanyakan usahawan dunia lain.
Dorsey adalah pengasas bersama platform Twitter sebelum diambil alih Musk. Berusia 46 tahun, dia kini dalam usaha mendirikan platform media sosial untuk menjadi ‘musuh’ Musk.
Tidak seperti Musk yang kerap muncul menjadi tajuk berita, Dorsey menjalani kehidupan dengan sangat sederhana. Dia jarang muncul di media.
Lantas apabila paparazi berjaya merakamkan dirinya, ia seperti ‘sebuah kejayaan’.
Apalagi penampilan Dorsey langsung tidak menunjukkan dirinya adalah pemilik aset yang bernilai sekitar RM19.3 bilion!
Dia yang gemar mandi ais mempunyai mahligai mewah bernilai RM101 juta di California.
Meski mampu memiliki semua yang diingini, Dorsey tetap tampil tanpa berlebihan hanya semata-mata untuk menunjukkan dirinya kaya.
Dorsey sebaliknya dilihat hanya memakai baju dan seluar sukan berwarna gelap yang dipadankan dengan sandal Birkenstock. Kelibatnya yang serba sederhana dengan wajah diliputi janggut dirakam sewaktu dirinya berada di New York City.
Dorsey yang merupakan mantan CEO Twitter meletak jawatannya pada November 2021.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Pilih Hotel Mewah Di Bangkok, Enggan Staf Bancuh Teh, Wanita Racun 5 Rakan Sebelum Bunuh Diri

gempak
18/07/2024
18:40 MYT
Seorang wanita berusia 56 tahun ditemui maut bersama lima rakan di bilik sebuah hotel mewah di Bangkok, Thailand dalam satu insiden yang menggemparkan.
Hiburan

Mengaku Anak Angkat, Kim Jaejoong Beri Ibu Bapa RM18 Ribu Setiap Kali Jumpa

gempak
18/07/2024
14:50 MYT
Idola K Pop Kim Jaejoong mendedahkan dirinya adalah anak angkat yang diambil sejak kecil dan mempunyai lapan orang kakak dari keluarga tersebut.
Hiburan

Semua Sangka Shahir Kembali Menyepi, Hakikatnya Instagram Kena Godam! Lenyap Sebab Tak Bayar RM2,000 - "Habis Kenangan Saya"

gempak
18/07/2024
09:25 MYT
Juara Akademi Fantasia 8 (AF8), mengakui sepi dari media sosial disebabkan akaun Instagram rasminya telah digodam individu tidak bertanggungjawab.
Gaya Hidup

Busana Perarakan Kontinjen Malaysia Di Olimpik Paris Elegan, Diperkenal Rabu Depan!

gempak
18/07/2024
09:13 MYT
Menteri Belia dan Sukan Hannah Yeoh menyifatkan pakaian yang dicipta khas untuk kontinjen Malaysia pada upacara perasmian Sukan Olimpik Paris 2024 sebagai rekaan yang elegan.
Hiburan

Artis Remaja Fikry Kiki Nafi Dibela Sugar Mummy Seksi, Modal Bisnes RM600,000 Usaha Keras Sendiri - "Saya Masih Ingat Dosa Pahala"

gempak
18/07/2024
07:50 MYT
Pelakon, penyanyi dan pengacara remaja, Fikry Kiki menafikan tuduhan segelintir pihak mendakwa dirinya dibela oleh 'sugar mummy'.