Nama Pita Nikolas Taufatofua tiba-tiba tumpuan dunia sekaligus dilabel pembawa bendera paling hangat selepas muncul tanpa pakaian di acara pembukaan Olimpik Musim Panas 2016 di Rio De Jenairo, Brazil yang berlangsung pada Jumaat.

Atlet Taekwando mewakili negara Tonga itu mengenakan pakaian tradisional dipanggil Ta'ovala serta mendedahkan tubuh sasanya yang dilumur minyak.

Kemunculan 30 saat Nikolas di kaca televisyen sudah cukup untuk menjadikannya sebagai 'bintang Olimpik sepanjang zaman'.

Foto Nikolas ketika acara pembukaan itu juga telah menjadi viral selepas ia 'mencairkan' hati pengguna laman sosial dunia dengan pakej yang dimiliki.Lebih menarik lagi, ada di antara penonton yang rata-ratanya wanita meninggalkan status nakal menggunakan #tonga di laman sosial twitter dan Instagram (IG).

Malah, warganegara Tonga turut berterima kasih kepada Nikolas kerana sekurang-kurangnya penampilannya itu telah 'meletakkan' nama negara mereka di peta dunia.

Akaun IG Nikolas yang menggunakan nama @pita_tofua setakat ini memiliki hampir 43 ribu pengikut dan jumlah itu terus bertambah dari semasa ke semasa.

Astro Gempak difahamkan Nikolas menetap di Brisbane, Australia dan membuat kerja kebajikan bersama anak-anak gelandangan di sana.

Pssttt...Nampaknya selepas ini ramailah anak dara berhijrah ke Tonga!

(Gambar Nikolas - IG & Google)