Isteri pelawak Fad Bocey, Nur Syahirah A. Rahman reda dengan dugaan apabila disahkan positif COVID-19.

Menurut Syahirah, pada mula dia hanyalah dikategorikan sebagai kontak rapat dah sudah membuat kuarantin kendiri bermula Isnin.

“Kita dah cuba jaga, selebihnya berserah pada Allah. Ujian kecil nak jentik hati kami. Walaupun kami hanya kontak rapat.

“Kami buat keputusan untuk kuarantin bermula hari Isnin. Tak fikir banyak sebab kami harap kami berdua negatif.

“Kuarantin dalam rumah dan dengar suara anak-anak dekat bawah aaaa saya tak boleh… Nak jelaskan sangat lah susah sebab diorang tak tahu.

“Mommy hanya cakap mommy demam virus ni tak boleh pegang orang. Asyik la ulang okay mommy sihat mommy turun tau. Esoknya tanya lagi mommy sihat tak, bila nak turun bawah ni,” tulisnya.

A post shared by syaheera♥️fadzlie (@syaheeraarahman)


Bagaimanapun pada hari keempat kuarantin, Syahirah mula berasa tidak sedap badan dan membuat ujian menggunakan kit kendiri sebelum disahkan positif.

“Tiga hari kuat. Alhamdulillah okay, masuk hari keempat down ya. Bangun Subuh badan dah tak sedap sangat.

Batuk, selsema perit sangat jadi buat self test, double. Terduduk kejap sebab harapan nak turun peluk anak-anak tipis dah.

“Kitorang decide untuk buat PCR dekat semua. Bila result keluar sedihnya bila yang sangkut mama dengan kami.

“Alhamdulillah yang lain negatif tetapi masih kena monitor semua untuk lima hari. Untuk tengok sebab selama empat hari anak-anak dekat bawah dengan mama,” jelasnya.

Dalam pada itu, Syahirah juga memohon doa buat keluarganya.

“Tak ada apa yang nak kongsi lagi tapi tolong selitkan doa buat kami, Fad, mama anak-anak dan yang lain.

“Moga kami sihat kuat macam selalu. Bosan lah tak boleh nak mop rumah kemas rumah. Kita mak-mak selalu cakap anak-anak mommy tak boleh sakit tau.

“Mommy tanggung sakit tak apa tapi bila diuji covid ni almost down. Tapi banyak yang semangat.

“Bukan tak terima takdir Allah tapi lebih kepada sedihnya hati tak boleh uruskn anak-anak. Yang paling penting doakan Fad, anak-anak dan abang kami akan negatif hari seterusnya. Moga Allah lindung mereka,” coretnya.

Selain Syahirah, antara selebriti lain yang turut dijangkiti adalah Datuk Fizz Fairuz, Achey, Tomok, Nadya Syahera, Azira Shafinaz dan Nourul Depp.