Selebriti media sosial, Faizdickie mengalami kerugian hampir RM4,000 apabila ‘event space’ miliknya, Vilej Damansara dipecah masuk pencuri.

Beberapa peralatan audio, LCD Karaoke dan barangan elektronik yang baru dibeli oleh Faiz atau nama sebenarnya, Mohd Nasrul Faiz Abu Azal, 30, hilang dikebas orang yang tidak bertanggungjawab.

“Vilej Damansara baru memulakan operasi di Damansara Perdana selama sebulan. Saya tahu mengenai kejadian ini apabila dimaklumkan oleh salah seorang staf saya petang semalam.

“Ketika itu, saya sedang berada di pejabat memandangkan semalam merupakan hari pertama saya berkhidmat sebagai seorang pensyarah di sebuah universiri swasta.

“Pintu Vilej Damansara dipecahkan serta keadaannya berselerak. Barang-barang seperti peralatan audio, LCD Karaoke dan beberapa barangan elektronik lain hilang,” kata Faiz yang terkenal dengan watak Kak Leha Bunting.

Inilah orang kata, you win some, you lose some. Baru nak happy dapat kerja baru, tetiba dapat tau event space abang @vilej_damansara kena pecah masuk ngan perompak durjana. Dah lah baruuuu sebulan beroperasi then portable speaker yang baru sekali guna pun kene rembat. Yang tak tahan, remote air cond pun kena curi tau! Apooo! Total kerugian almost RM4,000 sebab hilang portable pa, Yamaha audio mixer, karaoke LCD and AC remote. Harapnya pak polis dapat cari orang jahat tu and retrieve balik barang-barang kitorang. Sighh.. dugaan tahun baru. ?

A post shared by Faizdickie (@faizdickievp) on


Sedih dengan kejadian tersebut, penerima anugerah Personaliti Online Popular ABPBH 2014 ini menganggap tragedi itu sebagai ujian tahun baru buat dirinya.

“Saya telah membuat laporan polis di Pondok Balai Polis Mutiara Damansara jam 6 petang semalam. Ada beberapa lagi barangan audio dan eletronik bersaiz besar yang tidak sempat dibawa lari oleh pencuri itu.

“Sejak memulakan operasi, sambutan orang ramai terhadap Vilej Damansara amat positif. Saban minggu, pasti ada acara yang diadakan di Vilej Damansara dan perkara tersebut mungkin menarik minat perompak.

“Saya akui saya terkilan tetapi saya anggap ini sebagai ujian dan pasti ada hikmah disebaliknya. Saya berharap pihak yang tidak bertanggungjawab itu akan diberkas polis.

“Saya juga akan tetap membangunkan dan mempromosikan ‘event space’ seperti biasa serta meningkatkan lagi ciri-ciri keselamatan agar kejadian tak diingini tak berulang lagi,” katanya lagi.

Teks oleh: Kamaruddin Razal
Foto: Instagram Faiz

For Christmas party tonight!! ? For more information kindly DM or whatsapp directly to Nani - 017 319 7147 or Hazwan - 018 764 4927 or Nas - 018 245 7669. #vilej #vilejdamansara #vilejdamansaraperdana #vilejeventspace .

A post shared by Vilej Damansara (@vilej_damansara) on

Celebrate your love with us at @vilej_damansara ? For more information kindly DM or whatsapp directly to Nani - 017 319 7147 or Hazwan - 018 764 4927 or Nas - 018 245 7669. #vilej #vilejdamansara #vilejdamansaraperdana #vilejeventspace .

A post shared by Vilej Damansara (@vilej_damansara) on