Drama bersiri seram Histeria The Series yang disambung daripada filem seram popular pada tahun 2008 berjudul Histeria kini kembali menerusi slot Astro Originals di saluran Astro Citra.

Memasuki minggu keenam, netizen mendakwa setiap babak di dalam drama bersiri ini semakin ngeri dan mendebarkan.

Dalam episod berjudul Doubt Isnin lalu doktor yang menjaga Murni, Dr Aishah bersama bekas Inspektor Ismail pergi ke sekolah Alia untuk mendengar kisah misteri yang dihadapi dengan lebih dekat.

Prof. Zainal pula memberi amaran kepada cikgu Rayyan agar jangan ganggu Alia.

Dalam pada itu juga, Alia dan kawan-kawannya bermain papan ‘ouija’ dan diganggu oleh satu kuasa yang ngeri.

Di laman Twitter, ramai wargamaya sudah sabar menantikan kesudahan drama bersiri ini. Rata-rata penonton tidak dapat mengagak siapakah pencetus kepada misteri yang menimpa sekolah tersebut.

“Kau tengok review orang lain pun kata best #HisteriaTheSeries ni. Cerita ni tak cliche, pelakon pun best! Muka baru dan fresh,” ujar seorang wargamaya.

“Suka la tengok cerita melayu yang macam ni! Better dari drama petang-petang,” kata seorang wargamaya.

“Intense betul kata drama ni. Apa taknya. Banyak teka teki nak kena solve,” komen seorang wargamaya.

“Tengok drama #HisteriaTheSeries ni semua orang saya syak sebagai pembunuh Farah,” tulis seorang wargamaya.

Histeria The Series mengisahkan sekumpulan pelajar di sebuah sekolah berasrama mulai dihantui oleh perkara misteri dan membawa mereka untuk menjejak kes pembunuhan yang berlaku di sekolah mereka 10 tahun yang lalu.

Naskhah Histeria The Series diterajui oleh pelakon-pelakon muka berbakat tanahair seperti Mia Sara Datuk Afdlin Shauki, Sharifah Aryana Syed Zainal Rashid AlYahya, Amelia Christie dan Serra Kamal.

Lebih menarik, ia juga mengembalikan pelakon dan watak asal daripada filem Histeria iaitu Liyana Jasmay sebagai Murni dan turut membariskan pelakon terkenal Namron, Tony Eusoff, Ziana Zain, Ziha Salleh, Fimie Don, Mathni Razak dan Dr. Rosdeen Suboh.

A post shared by Astro Gempak (@astrogempak)


Saksikan Histeria The Series yang akan ditayangkan di saluran Astro Citra pada jam 9.00 malam yang bermula pada 6 Jun lalu. Untuk pilihan alternatif, anda juga boleh strim di platform Astro GO atau On Demand.