Berita

Isteri Curang, Suami Hantar Sihir & Pernah Upah Orang Untuk ...

Gempak
12/06/2024
15:55 MYT
Seorang Tentera Nasional Indonesia (TNI) Kopda Muslimin, menjadi perancang utama dalam kes pembunuhan isterinya yang dikenali sebagai Rina Wulandari, 34.

Kes pembunuhan isteri

Media tempatan yang menyingkap kembali kejadian yang pernah menggemparkan Indonesia itu,melaporkan Rina ditembak oleh sekumpulan orang yang tidak dikenali di hadapan rumahnya sendiri di Jalan Cemara 3, Banyumanik, Semarang, Jawa Tengah.
Laporan yang disiarkan pada Selasa itu, memaklumkan bahawa motif pembunuhan itu dirancang oleh suaminya kerana cemburu disebabkan isterinya mempunyai kekasih gelap.

Tindakan itu bukan kali pertama dilakukan oleh Kopda kerana sebelum ini lelaki tersebut melakukan pelbagai cara untuk 'menghabiskan' nyawa isterinya namun gagal.

BERITA TRENDING: “3.99 Ni Hadiah Birthday Mummy” - Anak Rita Rudaini Dapat Keputusan Cemerlang Straight A
BERITA TRENDING: Zaquan Adha Buat Laporan Polis Terhadap Rita Rudaini
BERITA TRENDING:"Hanglah Batu Api Besar, Tak Sudah-Sudah Acah Terpaling Bagus" - Rita Rudaini
Dilaporkan dia sebelum ini pernah mengupah orang dengan membayar sebanyak 120 juta rupiah (RM34,719.45) selain pernah menggunakan racun sehinggalah 'menghantar' sihir namun semua usahanya itu gagal.
Susulan itu polis dan TNI bekerjasama mencari Kopda setelah memanggil beberapa orang saksi kes pembunuhan itu namun dia gagal ditemui setelah berjaya menyembunyikan diri.
Bagaimanapun, Kopda tidak sempat dikenakan hukuman selepas dia ditemui meninggal dunia di rumah orang tuanya, selepas seminggu menyembunyikan diri.

Berita Trending: #JusticeForZaynRayyan: “Keluarga Tidak Pernah Lantik Mahmud Sebagai Peguam” - Datuk Zayn Rayyan Perjelas Salah Faham

Berita Trending: #JusticeForZaynRayyan: “Ibu Bapa Zayn Rayyan Menangis, Tertekan” - Peguam

Jenazahnya dikebumikan dengan tidak mengikut upacara permakaman tentera kerana selama hidupnya dia didapati melanggar undang-undang negara.
Sumber: Sinar Harian menerusi agensi
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Suami Didakwa Curang? Puteri Dubai Umum Cerai Menerusi Hantaran Instagram – “I Divorce You..”

gempak
19/07/2024
12:55 MYT
Anak Perdana Menteri UEA dan penguasa Dubai, Mohammed Rashid Al Maktoum, Puteri Sheikha Mahra bertindak menceraikan suaminya Sheikh Mana Al Maktoum menerusi sebuah hantaran di akaun Instagram miliknya pada Rabu.
Hiburan

Datuk Aishah Pernah Terkena Sihir - “Apa Sahaja Yang Saya Tak Pernah Rasa, Santau, Busung, Turun Darah Berbulan-Bulan”

gempak
18/07/2024
07:02 MYT
Penyanyi Datuk Aishah mengakui pernah berhadapan dengan gangguan mistik sepanjang kariernya selama lebih empat dekad dalam arena seni.
the-hardest-singing-show

THSS: Main Sihir? Aisha Retno Dakwa 'Diganggu' Senior Sepanjang Bertanding - "Saya Sedih, Sempat Mengidolakan ..."

gempak
15/07/2024
23:55 MYT
Penyanyi Aisha Retno memberitahu kehadirannya dalam pertandingan realiti itu tidak disenangi oleh semua pihak.
Berita

SPRM Beku 20 Akaun Bank Suami Isteri Pempengaruh, 2 Individu

gempak
15/07/2024
15:25 MYT
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) membekukan kira-kira 20 akaun bank dengan nilai lebih RM740,000 susulan siasatan penyelewengan dana derma awam melibatkan pasangan pempengaruh bersama dua lagi individu.
Hiburan

“Ya Kahwin Di Usia 23 Tahun & Saya Pilih Dia Sebagai Isteri Selamanya,” - Ben Ladin

gempak
15/07/2024
08:25 MYT
Penyanyi, Ben Ladin mempunyai sebab tersendiri tidak menghebahkan berita mengenai perkahwinannya bersama isteri yang dikenali sebagai Anna.