Berita

#JusticeForZaynRayyan: “Keluarga Tidak Pernah Lantik Mahmud Sebagai Peguam” - Datuk Zayn Rayyan Perjelas Salah Faham

Awani
07/06/2024
09:05 MYT
Anggota keluarga tidak pernah melantik Mahmud Abdul Jumaat sebagai peguam rasmi bagi mewakili ibu bapa kepada Allahyarham Zayn Rayyan Abdul Matiin.

Perjelas salah faham tentang peguam

Datuk kepada kanak-kanak tersebut, Zahari Mohd Reba berkata, berlaku salah faham antara peguam dan mungkin juga pihak media susulan penahanan anaknya, baru-baru ini.
Menurutnya, peguam rasmi buat pasangan itu adalah Fahmi Abd Moin dan pasukannya yang akan mewakili pasangan tersebut selepas ini.
Jelasnya lagi, penglibatan Mahmud adalah melalui inisiatif pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang diuruskan anaknya sebelum ini.

BERITA TRENDING: #JusticeForZaynRayyan: “Ibu Bapa Zayn Rayyan Menangis, Tertekan” - Peguam

Tambahnya, pada masa ini, dia dan keluarga hanya mahu keadilan untuk cucu, anak dan menantunya itu.

“Saya mahu keadilan. Keadilan untuk Zayn Rayyan cucu saya. Pada masa kejadian itu, dia (anaknya) ada bersama saya,” katanya

ARTIKEL BERKAITAN: “Saya Dianiaya, Ini Semua Fitnah” - Bapa Zayn Rayyan

ARTIKEL BERKAITAN: Fahmi Peguam Baharu Ibu Bapa Zayn Rayyan

ARTIKEL BERKAITAN: Mahmud Sahkan Tidak Lagi Jadi Peguam Ibu Bapa Zayn Rayyan

Sebelum itu, Kompleks Mahkamah Majistret Petaling Jaya kecoh ketika ibu bapa kanak-kanak Zayn Rayyan tiba di mahkamah untuk perintah rteman.
Beberapa individu, dipercayai keluarga kedua-dua pasangan itu menjerit, mengeluarkan beberapa perkataan sebaik sahaja pasangan itu tiba di hadapan mahkamah.
Malah, bapa kepada Zayn Rayyan berkata: "Ini semua fitnah" saya dianiaya, saya tidak bersalah” sebelum memasuki pintu mahkamah.
Pada 6 Disember tahun lalu, Zayn Rayyan ditemui meninggal dunia di anak sungai, berhampiran kawasan Apartmen Idaman, Damansara Damai pada jam 10 malam. Mayat mangsa ditemui oleh kumpulan penduduk yang menjalankan operasi mencarinya.
Mangsa sebelum ini dilaporkan hilang di kawasan kediamannya sebelum ditemui terbaring di sungai yang jaraknya kira-kira 200 meter dari blok kediamannya.
Polis mengesahkan mangsa dipercayai dibunuh susulan hasil bedah siasat menemukan kesan kecederaan pada leher dan tubuh kanak-kanak yang mempunyai kaitan akibat perbuatan jenayah.
Sumber: AWANI
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Gaya Hidup

Digugurkan Dari Kempen Kasut Retro, Bella Hadid Upah Peguam Saman Adidas

gempak
22/07/2024
10:25 MYT
Supermodel terkenal berdarah campuran Palestin, Bella Hadid dilaporkan mengupah sepasukan peguam untuk menyaman syarikat pakaian sukan berpangkalan di Jerman, Adidas.
Berita

#JusticeforZaynRayyan: Adik Kepada Zayn Rayyan Masih Dijaga JKM, Ibu Bapa Dibenar Melawat Namun Bersyarat

gempak
18/07/2024
00:25 MYT
Berhubung sama ada ibu bapa kanak-kanak itu dibenar melawat, Azmir berkata, mereka mempunyai akses untuk berbuat demikian namun bersyarat.
Hiburan

Da’i Syed Tampil Perjelas Salah Faham Netizen Berkenaan Penarikan Rayuan Tuduhan Rogol

gempak
10/07/2024
11:25 MYT
Pendakwah selebriti, Da’i Syed menjelaskan salah faham netizen berkenaan maksud penarikan rayuan terhadap tuduhan rogol.
Viral

Aisyah Hijanah Nafi Dakwaan Seleweng Duit Derma Orang Awam, Bakal Ambil Tindakan - “Jika Saya Berdiam Pun Tetap Disalahkan”

gempak
02/07/2024
12:28 MYT
Personaliti media sosial, Aisyah Hijanah akhirnya tampil menafikan dakwaan menyeleweng dana orang awam termasuk tuduhan yang dilemparkan terhadap diri dan suaminya, Aliff Teega.
Berita

#JusticeforZaynRayyan: Penyebaran Gambar Kecederaan Didakwa Zayn Rayyan Disiasat Bukit Aman

gempak
02/07/2024
05:41 MYT
Siasatan berkaitan penyebaran gambar memaparkan keadaan kecederaan pada mayat yang didakwa adalah Zayn Rayyan Abdul Matiin akan dijalankan Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT) Bukit Aman.