Hiburan

Kesulitan Rakan Artis Buat Awie Terpanggil Adakan Konsert Wings & Superfriends

Fiza Kamarudin
03/03/2017
10:52 MYT
Vokalis kumpulan Wings, Datuk Ahmad Azhar Othman atau Awie mengakui terpanggil untuk mengadakan Konsert Wings & Superfriends – Belenggu Irama selepas melihat kesulitan dan kesukaran hidup rakan artis.
Awie berkata, nasib para artis Malaysia tidak sepertinya malang seperti yang telah berlaku selama ini kerana golongan ini juga sebahagian besar daripada komuniti dan ada di antara mereka membawa nama Malaysia ke mata dunia.
“Saya sedih apabila melihat artis tidak diberi pembelaan dan layanan yang sepatutnya. Kewujudan kami ini seolah-olah ‘berguna’ ketika popular sahaja.
“Sudah lama saya impikan konsert seperti ini untuk membantu rakan-rakan artis yang sudah lama ‘diabaikan’. Mereka tidak dipanggil lagi untuk bekerja.
“Konsert ini adalah untuk membantu anak-anak seni yang sudah lama dinafikan kewujudan mereka. Bukan sahaja penyanyi, tetapi penulis skrip dan pelakon juga.
“Awie Entertainment juga berhasrat untuk menyalurkan sumbangan kepada rumah-rumah kebajikan dan Asnaf jika dana yang terkumpul mencukupi,” katanya kepada Astro Gempak.
Tambah Awie lagi, konsert tersebut diadakan bagi mendidik masyarakat untuk menghibur sambil menderma.
“Jika sebelum ini rakan-rakan artis diberi compliment dan dijemput sebagai tetamu untuk menonton konsert secara percuma, kali ini saya akan kenakan bayaran.
“Ya, bayaran untuk membela nasib sahabat-sahabat di dalam kesusahan. Hari ini hari mereka, esok atau lusa mungkin giliran kita pula berada di tempat mereka.
“Lagipun, kita semua kawan-kawan dan industri ini tidaklah sebesar mana. Sama-sama kita membela dan memperjuangkan nasib para insan seni tanah air,” ujarnya.
Menjadikan bekas pemain dram Kumpulan Search, Yazit sebagai Ikon, Awie turut mengambil inisiatif ini untuk membantu meringankan beban sahabatnya itu.
“Yazit dijadikan sebagai ikon kerana dia seorang insan seni yang sedang memerlukan bantuan daripada kita semua.
“Sebagai ikon, Yazit sendiri akan memberikan sumbangan kepada sahabat-sahabat senasib dengannya termasuk rumah-rumah kebajikan yang memerlukan,” katanya.
Konsert Wings & Superfriends – Belenggu Irama bakal menggegarkan Istana Budaya pada 6 hingga 9 April ini selama dua jam, bermula 9 malam.
Antara artis-artis ternama yang menjayakan konsert ini ialah Datuk M. Nasir, Datuk Hattan, Datuk Ramli Sarip, Datuk Siti Nurhaliza, Datuk Nash, Syamel AF, Ito, Haiza, Maya Karin, Beto Kusyairy, Liza Hanim, Billa AF, Sahara Yaacob, Aniq Ceria Popstar dan ramai lagi.
Para pemuzik yang turut terlibat ialah Edrie Hashim, Yan Lefthanded, Kudin Headwind, Sham Guitarist, Lola, Pae, Rodi Kristal, Hamzah Percussion, Fly dan Adi.
Harga tiket bermula RM80, RM150, RM200, RM250, RM300 dan RM350 boleh dibeli menerusi Online di Website Redtix, www.airasiaredtix.com atau di kaunter pembelian tiket di Istana Budaya mulai 1 Mac 2017.
Sebarang pertanyaan hubungi Awie Entertainment di talian 019-2932436 (Ejat) atau 019-2975269 (Sam) atau layari Facebook Sayap-Sayap Wings atau www.sayap2wings.com
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hollywood

Michael Learns To Rock Kembali Ke Malaysia November Nanti, Tiket Mula Dijual 31 Julai Ini!

gempak
24/07/2024
11:45 MYT
Kumpulan terkenal dari Denmark, Michael Learns To Rock (MLTR) kembali menjelaja negara-negara Asia termasuk Malaysia pada November ini sempena konsert Take Us To Your Heart.
Peraduan

GMW Giveaway: Konsert byAJAI & MEGA FRIENDS

gempak
24/07/2024
09:46 MYT
Peraduan

GMW Giveaway: Gimme The Mic Minggu 2

gempak
24/07/2024
09:40 MYT
Peraduan

GMW Giveaway: Konsert Solo Terakhir Dato' Awie

gempak
24/07/2024
09:33 MYT
Peraduan

GMW Giveaway: Atas Angin Festival

gempak
24/07/2024
09:25 MYT