Penyanyi Nourul Depp mendedahkan dia pernah menerima tawaran memasuki program Gegar Vaganza (GV) namun terpaksa menolak kerana pelbagai sebab.

Menurut Nourul atau nama sebenarnya Noorulhuda Abdul Wahab, 42, dia masih menerima tawaran membuat persembahan sambil sibuk menjaga anaknya yang kini berusia enam bulan menyebabkan dia tidak mahu mengambil sebarang komitmen yang terlalu lama.

“Saya lebih suka menjadi eksklusif contohnya seperti diundang membuat persembahan dan pada pendapat saya, eksklusivititi tu memang perlu ada pada seseorang artis.

“Kalau masa kita nak mula menyanyi, kita masuk mana-mana pertandingan tu tak mengapa. Tapi kalau seseorang penyanyi tu dah ada album lagu, dah menang anugerah, itu tandanya dia telah mencapai sesuatu kejayaan.

“Pada saya, seseorang penyanyi itu perlu ada nilai bakat dan standard sebelum masuk mana-mana pertandingan. Bakat yang ada bila dipertandingkan, adakah ia akan menaikkan nilai atau menjatuhkan lagi,” jelasnya kepada Gempak.

Nourul ditemui semasa membuat kemunculan khas pada majlis ulang tahun Irisa Cosmetics yang pertama di Play Up, Fahrenheit 88, Kuala Lumpur pada Khamis.

Namun bagi Nourul, program GV memang bagus sebagai platform generasi muda lebih mengenali seseorang penyanyi.

Malah, dia turut menyokong penyanyi-penyanyi lama seangkatan dengannya yang menyertai GV2019.

“Boleh kalau seseorang penyanyi itu nak menyertai sebarang pertandingan. Contoh macam kalau dia telah menyepi terlalu lama dan nak buat kemunculan kembali, pertandingan seperti GV merupakan satu platform terbaik.

“Untuk GV2019, saya sokong Nurfatima dan Sham Visa kerana saya tahu mereka menyanyi dengan cukup bagus,” ujarnya lagi.

Penyanyi lagu Kerana Terluka itu telah mendirikan rumah tangga bersama usahawan Perancis, Eric Depp pada 2012 dan sebelum ini, mereka dikurniakan dua cahaya mata lelaki, Zachary Depp, 5, dan Raphael Depp, 3.

Sebelum itu, menerusi perkahwinan bersama bekas suami, Ajai, mereka memiliki seorang anak perempuan, Ayu Nazirah yang berusia 20 tahun.

Jangan lupa saksikan konsert kelima GV2019 pada hari Ahad ini 10 November 2019 pukul 9 malam di saluran Astro Ria (104) dan Ria HD (123).

Dapatkan perkembangan terkini tentang GV2019 hanya di laman sosial rasmi Instagram @gegarvaganzaofficial atau Facebook Astro Gempak atau di laman web www.gempak.com/gegarvaganza.

GV2019 ditaja oleh pengeluar rangkaian susu segar dan produk tenusu Farm Fresh Malaysia.

GV2019 turut disokong oleh penaja bersama Powercat, Cuckoo dan Uphamol manakala syarikat telekomunikasi Digi pula menjadi telco rasmi.