Perkongsian pelakon Sharnaaz Ahmad mengenai sepucuk surat yang menceritakan tentang pengorbanan seorang suami ternyata meruntun jiwa netizen serta pengikut sosial medianya.

Gambar surat yang dimuat naik di Instagram itu menceritakan kisah seorang lelaki yang tiada pertalian darah, namun sanggup mencintai isterinya sepenuh hati.

"Manusia dilahirkan tak sempurna, tapi yang menyempurnakan adalah pasangannya.

"Terbaca ni di feed, tersentuh. Hidup yang bermakna adalah dengan mencari maknanya hidup.

"Renungkan sebelum saya delete. Sebab tak usah dikenangkan barang yang lepas kata org lama," kata Sharnaaz sebagai kapsyen.Sementara itu menerusi ruang komen, rata-rata netizen tersentuh dengan perkongsian berkenaan.

Kebanyakannya menyifatkan ia sebagai peringatan buat isteri supaya menghargai pengorbanan suami.

Tidak kurang juga yang memberi kata semangat kepada pelakon itu dalam menempuhi cabaran rumah tangga.

Untuk rekod, pada 31 Ogos lalu, isteri Sharnaaz, Noor Nabila Mohd Noor mengesahkan sudah memfailkan perceraian terhadap pelakon itu.

Kemudian pada 11 September lalu, Mahkamah Rendah Syariah memerintahkan pasangan itu perlu menjalani proses Jawatan Kuasa Pendamai (JKP).

Kemelut perkahwinan antara Sharnaaz dan Nabila memasuki episod baharu apabila pelakon itu memfailkan permohonan nusyuz pada 30 September baru-baru ini.

Pasangan itu berkahwin pada 31 Mac 2017 di sebuah hotel di Petaling Jaya, Selangor dan hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Jebat Jayden yang kini berusia setahun.