Pelakon Puteri Sarah Liyana mengulas mengenai video yang tular semalam mengenai seorang profesor di UiTM yang didakwa mempersoalkan seorang pelajar golongan B40 kerana tidak memiliki computer riba atau laptop.

Berkongsi pengalamannya ketika menyambung pengajian di sebuah pusat pengajian tinggi, Puteri Sarah memberitahu dia juga mengenali seorang pensyarah yang sering memperlekehkan dirinya kerana sering tidak hadir ke kelas kerana menjalani penggambaran lakonan.

“Amboi hina pelajar tak ada laptop. Adalah kenal satu pensyarah ni dulu, taka da salah pun nak cari salah.

“Sampai dah habis belajar pun masih bercakap buruk tentang saya. Itu pelajar lain lah yang beritahu.

“Kesalahan sebab asyik shooting tapi saya berjaya ‘grad’,” katanya.

Isteri kepada pengarah dan actor Syamsul Yusof itu berkongsi pandangan serta ceritanya di InstaStory akaun Instagram (IG) miliknya.

BACA: “Kalau Kakak Ada Gelang Emas Pergi Gadai” - Minta Pelajar Beli Laptop, Profesor Dikecam Teruk! Kononnya Hina Golongan B40

Kata Puteri Sarah lagi, dia bersyukur kerana meskipun dihina penysarah tetapi dia erjaya menggenggam segulung ijazah.

“Alhamdulilah dapat ijazah juga. Doesn’t mean that selalu shooting tak boleh grad,” katanya lagi.Semalam tular video seorang pensyarah menempelak pelajar yang dilihat tidak berusaha untuk memiliki komputer walaupun sudah berada dalam semester lima.

Malah pensyarah itu turut menyoal latar belakang keluarga pelajar berkenaan dan mengesyorkan kalangan ahli keluarganya agar "berkorban" barang kemas untuk tujuan pendidikan.

Pensyarah berkenaan turut mengeluarkan kata-kata yang seolah-olah memperlekeh golongan B40.
Video tular itu dipercayai dirakam ketika sesi pembelajaran secara dalam talian.

Klip video berkenaan mendapat pelbagai respons dan kritikan daripada kalangan warga net.