Viral

"One of The Best Live I've Watched So Far! Rasa Tenang Je" - Live IG Neelofa & Ustaz Ebit Liew Viral

Badrul Hashim
29/04/2020
10:45 MYT
Sesiapa sahaja yang menonton IG Live Neelofa bersama Ustaz Ebit Liew pasti dapat merasakan betapa insan ini sangat lembut cara pertuturannya dan teratur cara penyampaiannya.
Turut berkongsi cebisan pendek Live IG tersebut di Instagramnya, Ustaz Ebit Liew memberitahu Islam adalah kasih sayang dan menjadi rahmat kepada semua insan.
Setiap kali beliau menyebut perkataan 'jahat' atau 'pelacur', dengan segera Ustaz Ebit Liew memohon maaf menggunakan perkataan tersebut.
"Doakan cita-cita saya jangan ada satu orang pun yang lapar atau tiada tempat tinggal di Malaysia ini.
"Semoga Allah terima jadi asbab kebaikan dan hidayah. Saudaraku, di sebalik ujian ada rahmat," tulis Ebit Liew.
Netizen turut meninggalkan komen-komen yang positif buat Ustaz Ebit Liew di Instagram miliknya itu.
"Aminnnnn. Terima kasih ustaz. Teruskan perjuangan. Kami mungkin tak mampu untuk buat apa ustaz buat tapi kami sentiasa ada untuk menyokong ustaz. Semoga ustaz sentiasa dibawah lindungan Nya. Kami sayang ustaz, " tulis frdnazuki.
Pada masa yang sama, sebahagian lain Live IG tersebut turut dikongsi oleh pengguna Twitter dan turut menjadi viral dengan lebih 8,000 Retweet dan lebih 10,000 Likes. Di laman Twitter, Ustaz Ebit Liew turut mendapat pelbagai komen positif daripada pengguna Twitter.
"I get the point here. So Ebit lew nak kita Muslim seperti sabda Nabi:
خَيْرُ الناسِ أَنْفَعُهُمْ لِلناسِ “Sebaik-baik manusia adalah yang paling bermanfaat bagi manusia”(HR. Ahmad,hasan Albani)
"Jadi manusia manfaat. Sekecil apa kebaikan dari kita, orang lain boleh dapat," tulis hv7yz.
Semoga segala usaha Ustaz Ebit Liew terus diberkati.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Sukan

Pengusaha Restoran Paris Dakwa Rugi Akibat Sukan Olimpik

gempak
21/07/2024
03:50 MYT
Pengusaha restoran di Paris merungut mengenai penurunan pengunjung berhubung penganjuran Sukan Olimpik 2024, lapor Agensi Berita Jerman (dpa).
Viral

Terlalu Banyak Spekulasi, Ustaz Hadhari Mohon Orang Ramai Hormat Arwah Farah Kartini - “Menjaja Cerita Tak Baik”

gempak
21/07/2024
03:25 MYT
Susulan spekulasi dan pandangan yang dikeluarkan oleh ramai pihak berkaitan kes pembunuhan Farah Kartini, penyampai radio dan pendakwah, Ustaz Tajdid Hadhari meminta supaya perbuatan tersebut dihentikan.
Viral

Pasangan Suami Isteri Tunggang Kapcai Ke Paris Demi Sokong Team Malaysia! - "Kami Nak Lihat Azizulhasni Awang, Kalah Menang Belakang Cerita"

gempak
21/07/2024
02:55 MYT
Dari kaca televisyen ke arena pertempuran, itulah bukti semangat patriotisme pasangan suami isteri, Alfi Shahrin Zakaria dan Diana Latief yang menanam impian ke temasya Sukan Olimpik Paris 2024 dengan hanya dengan menaiki motor kapcai.
Viral

"Kami Balik Dulu, Nanti Datang Lagi" - Abang Farah Kartini Ziarah Kubur, Wajah Hiba Ibu Bikin Netizen Sebak

gempak
21/07/2024
01:50 MYT
Abang kepada mangsa bunuh Nur Farah Kartini, Mohd Farizza Azmi Abdullah tampil mengemaskini perkembangan terbaharunya menziarah pusara adiknya di Tanah Perkuburan Kampung Nyuir Manis, Pekan, Pahang pada Sabtu.
Viral

Lari Daripada Kebiasaan, Hijrah Prihatin Santuni 40,000 Golongan Memerlukan - "Memang Nak Bagi Semua Merasa"

gempak
20/07/2024
18:47 MYT
Sempena meraikan sambutan ulang tahun TV AlHijrah ke-14, sebanyak empat pertubuhan diberikan bakul makanan yang merangkumi makanan keperluan asas bagi menyantuni golongan memerlukan.