Penyanyi Stacy Anam berkongsi sedutan klip perkara yang terjadi disebalik tabir rakaman program Komuniti Awani.

Komuniti Awani merupakan program berita yang disiarkan di Astro Awani (saluran 501) dan menampilkan bakat terpendam selebriti Malaysia membaca berita.

Ditampilkan sebagai peneraju Komuniti Awani, Stacy berkongsi momen dirinya tersasul ketika membaca berita.

Isteri kepada Akim Ahmad ini juga mengakui bukan mudah untuk bergelar penyampai berita.

Pertubuhan jadi persetubuhan saya sebut? Bukan senang mau baca berita tau terbelit2 lidah mau kejar tu ayat? ini lah antara behind the scene yang tersalah. Nasib baik bukan live? Anyway, siapa yang ada tengok komuniti awani tadi? Bagi siapa2 yang terlepas boleh tengok besok dengan lusa ada lagi tau masa seperti biasa 8.15pm di astro awani @501awani saluran 501 oraitt? #komunitiawani

A post shared by Ummu Shaikhah Stacy Anam (@stacyanam) on"Pertubuhan jadi persetubuhan saya sebut. Bukan senang mau baca berita tau terbelit-belit lidah mau kejar tu ayat," kata Stacy.

Pelantun lagu Kisah Dongeng ini juga bersyukur program terbabit tidak dirakamkan secara langsung.

“Inilah antara behind the scene yang tersalah. Nasib baik bukan live. Anyway, siapa yang ada tengok Komuniti Awani tadi?

“Bagi siapa-siapa yang terlepas boleh tengok besok dengan lusa ada lagi tau masa seperti biasa 8.15 malam di Astro Awani @501awani saluran 501,” tulisnya.

Antara selebriti yang pernah terlibat sebagai penyampai berita dalam program tersebut ialah Datuk Seri Nurhaliza, Misha Omar, Alif Satar, Adibah Noor dan ramai lagi.