Filem Pusaka digarap sepenuhnya oleh pasukan penulis Astro Shaw 'writers room' berjaya mencapai kutipan RM13.7 juta dalam tempoh 36 hari dan ia masih ditayangkan di pawagam tanah air.

Filem genre seram, penyiasatan dan aksi ini mendapat respon positif daripada penonton pelbagai lapisan usia dan latar belakang.

Bukan itu sahaja, ramai penonton telah menyaksikan filem ini lebih dari tujuh kali.

RM 13.7 JUTA DALAM MASA 36 HARI TAYANGAN dan Masih ditayangkan di pawagam. Jom repeat! Terima kasih atas sokongan semua! Sesiapa yang nak tengok karya terbaru Penerbit dan Pengarah filem Pusaka, Astro Shaw & Razaisyam, Sebuah siri seram eksklusif “SEMBILAN”. Mudah saja! Muat turun secara PERCUMA aplikasi Astro GO di Apple Store atau App Store. Strim “SEMBILAN” di Astro GO sekarang. #PUSAKA KINI MENGHANTUI DI PAWAGAM! #FilemPusaka #DonePUSAKA #PUSAKARepeat #Sembilan #SembilanGo #AstroGoEsklusif #Sembil9n Dibintangi oleh @syafiqkylez @missmimilana @kak_ogy @faizalhusseinofficial @razaisyam @hafidz.roshdi @sweetqismina @aleza_shadan @yunarahim @megat_sharizal @aloyparadoks

A post shared by Astro Shaw Sdn Bhd (@astroshaw) on


Pusaka juga turut hangat diperkatakan di laman media sosial oleh penonton yang berkongsi pengalaman mereka tentang “jump scare” di dalam filem.

Rentetan daripada kejayaan tersebut, Astro terus membawakan karya terbaik pengarah Razaisyam Rashid dengan menampilkan sebuah siri Sembilan yang mula boleh ditonton di Astro Go bermula 6 Disember.

Kami meraikan pelanggan Astro dengan sebuah siri esklusif daripada Pengarah dan Penerbit filem Pusaka, Razaisyam Rashid. “SEMBILAN” Mudah saja! Muat turun secara PERCUMA aplikasi Astro GO di Apple Store atau App Store. Strim “SEMBILAN” di Astro GO sekarang. #Sembilan #SembilanGo #AstroGoEsklusif #Sembil9n

A post shared by Astro Shaw Sdn Bhd (@astroshaw) on


Cara memuat turun aplikasi, muat turun secara percuma aplikasi Astro GO di Apple Store atau App Store dan strim Sembilan di Astro GO.

Pihak penerbit Astro Shaw dengan kerjasama Director’s Think Tank mengucapkan jutaan terima kasih kepada rakyat Malaysia, Brunei dan Singapura atas sokongan padu yang diberikan kepada Pusaka.

Akan datang, Astro Shaw bakal tampil dengan filem Bahasa Inggeris, The Garden of Evening Mists bermula 16 Januari tahun depan yang menampilkan pelakon-pelakon hebat dari Malaysia, Jepun, Britain dan Taiwan.