gempak
  • Utama
  • Video
  • Rancangan
  • Gempak Most Wanted
  • Salam Muslim
  • Zon Lawak
  • Peraduan
  • Rojak Daily
  • Daftar
  • Daftar
gempak
  • Utama
  • Video
  • Rancangan
  • Gempak Most Wanted
  • Salam Muslim
  • Zon Lawak
  • Peraduan
  • Rojak Daily
HIBURAN
“Soal Rezeki Atau Tidak Itu Di Tangan Allah” - Ahmad Idham Anggap Filem Impak Maksima 2 Peluang Untuk Kembali
BERITA
Penceramah Bebas Rakam Aksi Seks Bersama 4 Isteri Ditahan
RANCANGAN
Raise The Star Malaysia: Tak Nak Tumpang Populariti Mak Cik! Darling Mahu Buktikan Kemampuan Sendiri - “Nama Sheila Abdull Itu…”
  • Polisi Privasi
  • Terma Pengguna

Gempak | Hakcipta Terpelihara © 2025 Measat Broadcast Network Systems Sdn Bhd 199201008561 (240064-A)

RAISE THE STAR MY

Raise The Star Malaysia: Tak Nak Tumpang Populariti Mak Cik! Darling Mahu Buktikan Kemampuan Sendiri - “Nama Sheila Abdull Itu…”

Asyraf Roslan
Asyraf Roslan
05/07/2025
07:55 MYT
Sponsor Banner
Raise The Star Malaysia: Tak Nak Tumpang Populariti Mak Cik! Darling Mahu Buktikan Kemampuan Sendiri - “Nama Sheila Abdull Itu…”

Bintang Raise The Star Malaysia (RTSMY), Darling menolak dakwaan bahawa namanya akan dibayangi oleh penyanyi, Sheila Abdull yang juga merupakan ibu saudaranya.

Namun menurut Darling, dia tidak melihat perkara itu sebagai satu beban malah mengakui pelantun lagu Mungkinkah itu menjadi sumber inspirasinya sejak kecil.

“Nak cakap nama Sheila Abdull itu membayangi saya tidak tapi nak jadikan nama dia sebagai ikon itu ya. Sebab saya membesar dengan dia, jadi kalau nak cakap saya akan dibayangi nama dia itu tidak mengapa sebab dia adalah keluarga saya,” katanya kepada Gempak.

Bagaimanapun, Darling menegaskan bahawa perjalanan seninya dalam program realiti tersebut adalah hasil usaha serta komitmen yang dicurahkan sendiri tanpa bergantung kepada nama besar sesiapa.
“Tapi kalau orang nak kata saya sampai ke minggu seterusnya ini kerana nama dia saya rasa tidak. Saya nak berdiri dengan bakat saya sendiri bukan atas nama mak cik saya,” tambahnya.

Raise The Star yang dihoskan oleh Alif Star dan Sherry AlHadad bersiaran secara langsung dari Royale Theater Shah Alam selama 8 minggu.

Program ini turut dipancarkan secara langsung menerusi saluran Astro Ria serta boleh distrim secara On Demand di aplikasi Astro GO dan sooka.
Langgan Pek Astro One dengan hanya RM49.99/sebulan. Strim Senang Hati, Hiburan Tanpa Henti Untuk Seisi Keluarga. Tingkatkan pengalaman penstriman dengan menaik taraf ke Astro Fibre 500Mbps beserta Pek Hiburan dengan hanya RM139.99/sebulan. Untuk melanggan atau menaik taraf ke Astro One, layari www.astro.com.my atau WhatsApp ke 03-9543 3838.
Topic Berkaitan
#Raise The Star Malaysia
#Darling
#Shiela Abdull
Must-Watch Video
Advertisement
Advertisement