Finalis Gegar Vaganza musim ketujuh (GV7), Noraniza Idris berkongsi kata-kata nasihat dan tips buat finalis GV9 yang akan berentap pada Ahad nanti.

Kata Noraniza atau lebih mesra dengan panggilan Kak Ani, vokal bukan satu-satunya instrumen yang menjamin kejayaan di pentas GV namun perlu diukur daripada aspek persembahan.

"Goodluck everyone..! Finalist GV9 hebat-hebat!

"Bergantung kepada pilihan lagu dan minit persembahan menentukan kedudukan hebat keluar kepompong sebenar.

"Juara harini belum tentu Juara GV. Itulah hakikatnya.

"Suara sedap ke tak sedap semua bergantung kepada minit persembahan di atas pentas selepas teaser dan sebelum penilaian juri.

"Minit menguji tekanan emosi, mental, fizikal dan segalanya dalan satu dan enjoylah sedaya upaya mampu. Masalah terlerai hanya perlu kita jaga kita," pesan Kak Ani.Dalam GV7, Kak Ani menduduki tempat keempat selepas Ayu Damit (ketiga), Muss (naib juara) dan Cliff Umar yang diangkat sebagai juara rancangan musim tersebut.

GV9 akan melabuhkan tirai pada 27 November ini dengan menampilkan Nabil Ahmad dan Elly Mazlein sebagai pengacara.

Juara akan membawa pulang wang tunai sebanyak RM100, 000, naib juara pula akan meraih RM50, 000, tempat ketiga akan menerima RM30, 000, tempat keempat, tempat kelima dan tempat keenam masing-masing akan menerima RM20,000, RM15,000 dan RM10,000.

Penerbitan ‘GV9’ turut disokong oleh Farm Fresh yang hadir selaku Penaja Utama dengan kerjasama Digi selaku Telco Rasmi. Manakala Adabi dan CUCKOO turut menghulurkan sokongan selaku Penaja Bersama.

Sidang media ‘GV9’ turut dibawakan dari Menara Kuala Lumpur. Selain itu, penganjuran ‘GV9’ juga dimeriahkan dengan kolaborasi bersama Astro GO, Gempak dan Ria X selaku Rakan Digital serta SINAR sebagai Rakan Radio Rasmi dan disokong oleh Gegar untuk musim ini.

Eksklusif untuk pelanggan setia Astro, mereka berpeluang untuk menyaksikan ‘GV9’ secara LIVE dengan menjawab tiga soalan mudah di astro.com.my/gv9. 10 pasang tiket sedia untuk dimenangi setiap minggu.

Undi bintang digital dan content kegemaran anda di dalam carta mingguan Gempak Most Wanted 2022 di sini. Anda juga boleh membuat pencalonan baharu untuk carta mingguan seterusnya. Selamat mengundi!