gempak
  • Utama
  • Video
  • Rancangan
  • Gempak Most Wanted
  • Salam Muslim
  • Zon Lawak
  • Peraduan
  • Rojak Daily
  • Daftar
  • Daftar
gempak
  • Utama
  • Video
  • Rancangan
  • Gempak Most Wanted
  • Salam Muslim
  • Zon Lawak
  • Peraduan
  • Rojak Daily
HIBURAN
Aadhira: Siri Drama Pejuang Wanita Mangsa Penderaan
DRAMA
Ramai Masih Geram dengan Tajul! Watch Party ‘Dia Bukan Syurga’ Meriah
VIRAL
Petah Berpantun Pada Usia 7 Tahun, Persembahan Pelajar Berbangsa India Ini Tarik Perhantian Netizen - “Hebatnya…”
  • Polisi Privasi
  • Terma Pengguna

Gempak | Hakcipta Terpelihara © 2025 Measat Broadcast Network Systems Sdn Bhd 199201008561 (240064-A)

HIBURAN

Tony Eusoff Teringin Jadi ‘Orang Kampung’ - “Saya Nak Sangat…”

Ainun Md Zooki
Ainun Md Zooki
14/07/2025
12:55 MYT
Sponsor Banner
Tony Eusoff Teringin Jadi ‘Orang Kampung’ - “Saya Nak Sangat…”
Pelakon, Tony Eusoff menzahirkan keinginan untuk melakokan watak sebagai orang kampung.
Jelas Tony atau nama sebenar Anthony Joseph Hermas Rajiman, 48, dia melihat watak itu lebih santai berbanding karakter yang dibawa sebelum ini.
“Saya nak sangat bawa watak orang kampung. Boleh tak bagi aku watak itu.

“Kalau saya diberi watak orang kampung, celah gigi saja sebab kita dah lalu. Salah satu sebab kenapa saya nak pegang watak ini adalah kerana kita dibenarkan untuk pakai baju yang simple dan menyejukkan.

“Saya pula jenis orang yang kuat berpeluh, selalu dapat watak ‘mat korporat’,” katanya.
Sementara itu, Tony turut menerima pujian daripada pelakon, Datuk Rosyam Nor atas penguasaan bahasa Melayu yang sangat baik.
Menurut Tony, sebelum ini dia hanya mempraktikkan bahasa Melayu di sekolah sahaja.
“Saya bermula daripada sekolah cina. Tapi boleh bertutur saja. Masuk sekolah kebangsaan dan menengah saya tidak ambil aliran cina lagi.
“Di Sarawak, kami cakap bahasa Melayu Sarawak. Saya hanya akan guna atau pratikkan bahasa Melayu semasa di sekolah,” kongsinya.
Berkongsi lebih lanjut, Tony mendedahkan subjek Bahasa Melayu yang diambil semasa Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) hampir gagal kerana kurang menggunakan bahasa tersebut.

BERITA BERKAITAN: Diharamkan Jejak Kaki Ke Singapura, Tony Eusoff Akui Salah Sendiri - “Siapa Suruh Saya..."

BERITA BERKAITAN: Tular Dakwaan Video Tak Senonoh Mirip Wajah Tony Eusoff, Ini Jawapan Tuan Punya Badan - “Kalau Nak Percaya Lantak Mereka”

BERITA BERKAITAN: Tony Eusoff Tak Selesa Berada di Tempat Ramai Orang, Boleh Rasa Axienty - “Konsert Pun Saya Tak Boleh Pergi Sebab…”

Topic Berkaitan
#Tony Eusoff
#Teringin
#Watak
#Kampung
Must-Watch Video
Advertisement
Advertisement