Seorang usahawan kantoi bersuka-ria di dalam sebuah bilik hotel di Makassar, Sulawesi Selatan, Indonesia dengan selebriti Instagram ketika isterinya menunaikan ibadah haji di Mekah.

Ketika kejadian, lelaki tersebut diserbu oleh keluarga isterinya.

“Ya, saya ikut serbuan, itu abang ipar saya yang selingkuh,” kata adik ipar lelaki berkenaan kepada detikSulsel.

BACA: Pernah kecoh Kes Curang, Sabyan Gambus Bakal Konsert Di Melaka, Ayus & Nissa - "Kami Harus Melanjutkan Perjalanan"

Menurut adik ipar usahawan berkenaan, sebelum melakukan serbuan, pihak keluarga terlebih dahulu memantau pergerakan abang iparnya.

Tambahnya, abang iparnya itu telah pergi ke Makassar, Sulawesi Selatan ketika isterinya menunaikan haji sehingga dia diperhatikan pulang ke Kolaka.

"Dia masuk ke Kolaka melalui pelabuhan Tobaku dari Siwa. Kakak saya mengarahkan saya memantau pergerakan mereka," katanya.

Sehinggalah akhirnya dia memantau abang iparnya memasuki sebuah hotel di Daerah Kolaka. Selepas mengesahkan abang iparnya bersama selebriti Instagram itu, dia kemudian menghubungi saudara terdekatnya untuk membuat serbuan.

“Jadi yang menyerbu ialah keluarga saya, adik beradik saya yang lain, ibu bapa dan mentua saya yang lain,” katanya.

BACA: Dirakam Kerana Street Fashion Dengan Baju Warna Sedondon, ‘Pasangan’ Ini Kantoi Curang

Dia menambah, terdapat lima orang di dalam bilik hotel ketika serbuan. Antaranya ialah abang ipar dan pemandunya, seorang selebriti dan 2 orang rakan sekerjanya.

Selepas melakukan serbuan, dia kemudian membuat laporan polis.

Daripada video yang dilihat detik.com, kelihatan ibu dan beberapa lelaki memasuki bilik hotel sambil mengamuk kepada penghuni di dalamnya. Mereka kelihatan beremosi dan hampir terlanggar jemuran lima penghuni bilik yang diserbu.

Mujurlah beberapa orang cuba masuk campur supaya pergaduhan tidak berlarutan.

“Daripada pihak mangsa, dia tidak mahu berdamai, isterinya pergi ziarah ke Tanah Suci,” kata Ketua Polis Kolaka AKP Moh. Asyura Madjid.

Sumber: DetikSumut