Hiburan

Video Pramugara Menari Ala Britney Dapat Perhatian Dunia, Raih Hampir 14 Juta Tontonan

Kamaruddin Razal
20/03/2017
12:47 MYT
Video seorang pramugara AirAsia yang bernama Assraf Nasir menari lagu Toxic nyanyian Britney Spears menjadi viral di laman sosial.
Bukan sahaja menjadi viral di Malaysia, video tarian bertenaga Assraf turut mendapat perhatian seluruh dunia.
Beberapa laman Facebook terkenal antarabangsa seperti laman Facebook milik Liam Dineen memuat naik video tarian Assraf dan sehingga kini, video tersebut meraih hampir 14 juta tontonan.
Ramai yang terhibur dengan gaya Assraf yang melakonkan kembali watak seorang kru penerbangan yang dibawa oleh Britney menerusi muzik video lagu Toxic yang diterbitkan pada tahun 2004.
Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes juga turut memuji bakat yang ditonjolkan oleh Assraf dengan berkongsi semula video tersebut di laman Instagram miliknya.
“Classic. AirAsia version of Toxic. The talent in AirAsia never fails to amaze me. @assrafnasir is the best. Love it that staff can just have fun and be themselves,” tulis Tony.
Selain itu, laman web terkenal dunia, 9Gag juga memuat naik video tarian Assraf menerusi laman Facebook dan Instagram milik mereka.
Teks oleh: Kamaruddin Razal
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Isu Suami Isteri Bermesra Ketika Dalam Idah, Ini Respons Ustaz Hadhari

gempak
13/07/2024
05:00 MYT
Idah merupakan suatu tempoh masa yang dilalui oleh seorang perempuan selepas perceraian atau kematian suami. Sepanjang tempoh ini, wanita tersebut tidak boleh menikah semula.
Berita

Vape Dijual Guna Vending Machine, KKM Ambil Tindakan

gempak
12/07/2024
11:55 MYT
Sebuah pusat beli-belah di ibu negara diarah menghentikan operasi penjualan rokok elektronik atau vape menerusi mesin layan diri (vending machine).
Viral

Paksa Wanita Buka Kamera Dalam Sesi Pembelajaran Quran Online, Lelaki Teruk Dikritik Netizen - “Dasar Penunggang Agama”

gempak
12/07/2024
08:25 MYT
Isu penunggang agama bukanlah sesuatu yang baharu diperkatakan di negara ini.
Viral

Diabaikan & Dihalau, Nasib Kanak-Kanak Ini Raih Simpati Netizen - “Korang Nak Tahu Siapa Patut Childfree? Mak Bapak Adik Ni!"

gempak
12/07/2024
06:17 MYT
Isu ‘childfree’ ataupun perkahwinan tanpa memiliki cahaya mata merupakan satu trend perkahwinan yang hangat diperkatakan ketika ini.
Viral

“Kesian Kami Yang Tak Mampu “ – Individu Ini Dikritik Sebab Tegur TikToker Kongsi Makan Sedap -Sedap Di Media Sosial

gempak
12/07/2024
03:00 MYT
Siapa sangka, video perkongsian seorang individu yang ingin menikmati durian di platform TikTok telah mencetuskan ‘vibe’ negatif gara-gara respons yang ditinggalkan.