Viral

‘Wanita Igauan Ngeri’ Driver E-Hailing Kembali, Kali Ini Didakwa Kencing Di Tempat Duduk Penumpang

Gempak
03/04/2024
23:55 MYT
Pelbagai dugaan dilalui oleh individu yang mencari rezeki sebagai pemandu e-hailing. Dan pelbagai ragam juga dapat dilihat sepanjang membawa penumpang ke destinasi yang ingin dituju.
Hal yang serupa dialami oleh seorang pemandu e-hailing, yang bertemu dengan ‘mimpi negeri’ pemandu-pemandu lain selepas membawa seorang penumpang wanita baru-baru ini.

Pernah buat onar

Mungkin enggan pisang berbuah dua kali - memandang penumpang tersebut sering membuat onar sebelum ini - pemandu tersebut meminta penumpang berkenaan membayar harga tambah terlebih dahulu sebelum meneruskan perjalanan.
Menerusi video berkenaan, pelanggan tersebut mendakwa dia hanya memilki not RM10 dan mahu menjelaskan baki selebihnya dengan pembayaran menerusi kod QR.
Sungguhpun begitu, sepanjang perjalanan dalam kenderaan berkenaan, wanita itu cuba meminta diskaun terhadap pemandu tersebut, dengan merendahkan tambang kepada RM22.
Bagaimanapun, pemandu tersebut menolak, dan meminta penumpang itu membayar tambang penuh seperti yang ditentukan oleh aplikasi.

Tempat duduk basah

Selepas beberapa lama, penumpang itu akur membayar tambang penuh seperti sepatutnya.
Malangnya, selepas wanita tersebut meninggalkan kenderaan, pemandu e-hailing itu mendapati tempat duduk belakang keretanya basah, didakwa disebabkan air kencing wanita berkenaan.
“Saya dapat tangkap seorang amoi (gadis) yang menjadi igauan driver-driver e-hailing. Dia kena dengans aya sampai terkencing. Satu hal saya nak kena cuci seat saya pula ni,” tulis pemandu berkenaan.
Sumber: Facebook

ARTIKEL BERKAITAN: Guna Taktik ‘Baki Tak Cukup’ Nak Elak Bayar, Pemandu E-Hailing Ugut Bawa Penumpang Pergi Balai Polis

ARTIKEL BERKAITAN: Pekerja P-Hailing Bakar Kereta Polis Bantuan Ditahan

Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Mila Jirin Berdepan Detik Cemas Di China, Kereta Berhenti Mengejut Di Highway Sebab Tayar Pecah! - “Kenderaan Berat Laju, Lori Trailer Hon”

gempak
23/07/2024
05:50 MYT
Penyanyi dan usahawan, Mila Jirin berdepan detik cemas apabila pemandu keretanya terpaksa menghentikan kenderaan yang dinaiki secara mengejut di pertengahan lebuh raya akibat tayar pecah.
Berita

Mayat Farah Kartini Ditemui, Dipercayai Dibunuh Individu Dikenali

gempak
15/07/2024
13:12 MYT
Wanita yang dilaporkan hilang sejak Rabu lalu selepas menghantar kereta sewa kepada pelanggan ditemukan mati di Felda Gedangsa, Hulu Selangor.
Viral

“Jangan Parking Dekat Sini Kalau Sayang Kereta” - Tersalah Parking Di PPR, Pemuda Sedih Side Mirror Dipatahkan

gempak
11/07/2024
05:55 MYT
Seorang lelaki berasa sedih dan kecewa apabila kereta kesayangan miliknya dirosakkan gara-gara didakwa tersalah meletak kenderaan di kawasan yang ‘tidak sepatutnya’.
Viral

"Nak Bawa Pergi Kebun" - Haliza Maysuri Terkejut Terima Hadiah Kereta Mewah RM1.6 Juta & Tasbih RM30,000 Pada Hari Jadi

gempak
09/07/2024
06:00 MYT
Jutawan tudung Bawal Exclusive, Haliza Maysuri terkejut dan tidak menyangka menerima hadiah mewah daripada suaminya sempena ulangtahun kelahirannya baru-baru ini.
Viral

Tular Paip Sisa Makanan Bocor Di Parking Mall, Pemilik Kereta Mewah Tahan Bau Masam & Kepam - "Pengurusan Offer Cuci Kereta Percuma Setahun Tapi ..."

gempak
26/06/2024
00:03 MYT
Pemilik kenderaan jenis Volkswagen Beetle putih yang tular video paip sisa makanan bocor di ruang parkir sebuah pusat beli-belah baru-baru ini, Eyera Azlan tampil menceritakan detik malang yang dialaminya.