Penyanyi dan pelakon Elly Mazlein enggan mengulas lanjut mengenai kritikan negatif yang dilemparkan kepadanya oleh sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab.

"Bila ada pihak yang memberikan kejian serta kritikan yang tidak membina, saya jadi malas. Ada yang mengatakan saya suka menjaja cerita sama sahaja, saya hanya mengiyakan sahaja.

"Bila ada pihak yang mengatakan saya sebagai janda gila glamor, saya pun mengiyakan sahaja. Bagi saya, mengiyakan apa yang mereka kata lebih mudah. Saya tak mahu komen dengan lebih lanjut.

"Apa yang penting, saya kini mahu menumpukan sepenuh fokus dalam karier dan mencari rezeki untuk anak dan bapa saya. Alhamdulillah, perkembangan karier saya semakin bagus selepas saya menyertai Gegar Vaganza," kata Elly kepada Astro Gempak.

Memberikan fokus kepada dunia nyanyian, Elly juga tidak melupakan terus bidang lakonan.

"Syukur kerana jadual persembahan nyanyian saya kini padat. Bukannya saya enggan berlakon dalam drama bersiri, tetapi jadual penggamaran selalu bercanggah.

"Selepas munculnya single terbaru saya bersama KRU Music yang berjudul Jeritan Hati, saya mahu memberikan fokus kepada bidang nyanyian kerana ini merupakan cinta pertama saya.

"Namun begitu, jika ada tawaran telefilem atau drama bersiri yang bersesuaian dengan jadual, apa salahnya jika saya terima," katanya lagi.

Teks oleh: Kamaruddin Razal.