Musik

Karena Alasan Ini, Tulus Renggangkan Jadwal Manggung Di Bulan Ramadan

Gempak ID
18/05/2019
05:02 MYT
Penyanyi Tulus selama di bulan Ramadan ini mengaku fokus untuk beribadah. Untuk itu ia sengaja mengurangi tawaran manggung selama di bulan ramadan.
"Kalau saya memang selama bulan Ramadan, beberapa tahun belakangan, selalu sengaja mengurangi pekerjaan. Jadi lebih banyak di rumah, menikmatilah momen puasa," ucap Tulus saat ditemui kawasan Sudirman, Jakarta Pusat baru-baru ini.
Dengan mengosongkan waktu manggung, Tulus mengatakan ia lebih banyak waktu bersama keluarga saat momen ramadan.
"Pertama, karena pekerjaan saya lebih bayak di luar rumah. Jadi bisa lama di rumah saja rasanya sudah seperti liburan. Sudah gitu setiap lebaran semua ritme itukan mereda, jadi sama keluarga kumpul itu buat saya menyenangkan banget," jelas Tulus.
Selama berada di rumah, Tulus sebisa mungkin mengisi waktu dengan membersihkan rumah agar Lebaran nanti sudah seperti baru.
"Saya itu senang banget kalau bulan puasa bersih-bersih rumah, rapi-rapi rumah, ngecat rumah, itu saya hobi banget kalau bulan puasa.
"Kalau tahun ini bakalan di rumah saya, makanya saya mau mempersiapkan, bersihin semuanya," pungkas Tulus.
Instagram: @tulusm
Oleh: Syba
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Aisha Retno Berterima Kasih Leona 'Ketiakkan' Lagu Ketipak Ketipung Raya - "Saya Suka, Tak Melenting Pun"

gempak
26/04/2024
06:55 MYT
Penyanyi, Aisha Retno, berterima kasih kepada anak pelakon Azhar Sulaiman, Kasih Iris Leona yang telah membuatkan lagu ciptaannya, Ketipak Ketipung Raya, viral di media sosial. Menurut Aisha, gara-gara video Ketipak Ketipung Bawang yang dihasilkan anak kepada pempengaruh itu, lagu berkenaan semakin tular dan memperoleh sehingga 4 juta tontonan di
Hiburan

Mahu Fokus Sambut Aidifitri Dengan Anak-Anak & Keluarga, Shu Shukri Tak Mahu Kenang Peristiwa Hitam

gempak
11/04/2024
03:55 MYT
Tahun kedua beraya tanpa peneman hidup di sisi, bekas isteri kepada pelakon Hafidz Roshdi, Shu Shukri mendedahkan bahawa dirinya ingin membuka lembaran baharu dan melupakan setiap peristiwa hitam yang terpaksa dihadapinya pada tahun lalu. Shu atau nama sebenarnya, Nurul Shuhada Shukri, 30, memanjatkan rasa syukur apabila beban yang dipikul telah
Hiburan

Ruhainies Sambut Aidilfitri Di Tanah Suci, Mohon Maaf Pada Semua - "Semoga Allah Bersihkan Hati, Sucikan Diri"

gempak
09/04/2024
21:55 MYT
Pelakon sensasi Ruhainies memanjatkan rasa syukur dapat menunaikan ibadah pada hari terakhir Ramadan di Tanah Suci Makkah.
Berita

Sah! Umat Islam Sambut Aidilfitri Esok

gempak
09/04/2024
12:06 MYT
Teka-teki tarikh sambutan Hari Raya Aidilfitri akhirnya terjawab apabila Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Tan Sri Syed Danial Syed Ahmad mengumumkan umat Islam akan beraya pada Rabu. "Bagi menyempurnakan titah perintah Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, setelah diperkenan oleh Duli-Duli Yang Maha Mulia Raja
Berita

Hajat Beli Baju Raya Anak Tak Sampai, Suami Isteri Rentung Dalam Kemalangan

gempak
09/04/2024
00:25 MYT
Hasrat sepasang suami isteri untuk membeli baju raya empat anaknya tidak kesampaian, apabila kereta dinaiki mereka terbabit kemalangan di Jalan Bukit Mantin menghala ke Seremban, pagi tadi. Hasmadi Ahmad, 56, berkata anak perempuannya, Noor Azeana Azreen dan menantunya Abdul Halim Mat Rani, dalam perjalanan dari rumah mereka di Beranang ke rumah k