Personal Opinion | Pendapat Peribadi

#GempakSpot: Indahnya Masjid Songkhla, Tapi Masjid Ni Lah Tempat Lelaki Malaysia Nak Tambah...

Gempak Spot
15/05/2019
03:08 MYT
Ceritanya begini. Ada orang tu kan dia kata nak pergi Hatyai. Bila tanya nak pergi buat apa, katanya nak pergi ambil gambar dan jalan-jalan cari makan sambil mencari ketenangan. Hmmm... Jauhnyalah nak pi cari ketenangan. Some people dok dalam toilet pun boleh tenang.
Anyway, since it's his 60th birthday, and he needs his 'me time', bini dia yang baik hati dan penyayang ni pun kata okay. Just go and do whatever makes you happy. Sporting kan bini dia?
Jadi, bila balik dari Hatyai, dia tunjukkan pada bini dia ni gambar-gambar dengan riang gembiranya. Gambar Masjid Besar Songkhla. Kata dia, orang kata ni lah Masjid yang paling besar di Wilayah Songkhla. Konon-konon macam Taj Mahal.
Tak taulah macam Taj Mahal ke tak tapi yang tau Masjid ni lah yang famous di kalangan lelaki Malaysia yang nak tambah no 2, 3 dan 4. Hmmmm... Mokcik dah musykil niii!
Bila saya post pasal masjid ni, ramailah kawan-kawan lelaki yang tergedik-gedik kegirangan. Gembira ria agaknya sebab depa baru tau lokasi masjid di Thailand utk depa 'bina masjid baru'. Berangan betul depa ni!
Tak mau la nak elaborate lebih-lebih pasal betapa senang nak kahwin kat Thailand atau perihal poligami ni. Enough if I say that, kalau nak kahwin lagi, do it the proper way. Jangan curi-curi kahwin. Mintaklah izin demi keharmonian rumahtangga.
Yang si bini pulak, bila laki mintak izin tu, toksah dok cepat melenting. Discuss elok-elok dan tanya apa sebab nak kahwin lain. Sebab gantung towel senget ka, hidang makan kat laki tapi sudu garpu tak matching ka sampai laki pok pek atau si laki tu sendiri yang hormon tak stabil dan teringin nak bini muda. Just discuss rationally. Mesti ada solution, kan?
Apa-apapun, posting ni sebenarnya nak kongsikan another shot yang diambil oleh si suami, En Zul. Sabaq sungguh dok tunggu matahari terbenam. Beza masa antara gambar pertama (main image) dengan gambar ni cuma 12 minit saja. This shot was taken at 7.16pm.
Cantikkan! Puji pi lah. Suami punya lah gigih dok tunggu sunset berjam-jam. Sampaikan terpaksa tumpang balik hotel naik tuk-tuk dengan dua orang gadis. Hmmmm... Dua orang gadis? Redho je lah!
Kredit Gambar: Zulkiflie Alfia
Kisah ini dikongsi oleh Sri Rahayu Hussein di Facebook beliau. Pandangan dan pendapat penulis adalah hasil karya asli penulis dan tidak mewakili serta tidak mencerminkan pandangan dan pendapat dari Gempak. Gempak tidak bertanggungjawab atas sebarang kesilapan atau kesalahan kandungan artikel ini.
Kepada anda yang berminat untuk menyumbang, hantarkan karya anda ke [email protected]
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
rancangan

#GempakSpot: Dilahirkan Ibu Buta Yang Dianggap Pengemis, Perkongsian Wanita Ini Undang Empati & Jadi Inspirasi

gempak
12/09/2021
13:51 MYT
Perkongsian tersebut diluahkan menerusi platform media sosial
Semua | All

#GempakSpot: Dari Bermotif Dendam Hingga Delusi, Ini 3 Kisah Pembunuhan Tragis Individu Popular Dunia

gempak
29/08/2021
12:45 MYT
Jangan sesekali mengikut aksi tidak bermoral ini
Semua | All

#GempakSpot: Beraksi Di Final Olimpik Tokyo 2020, Kenali Sisi Lain Penerjun Nur Dhabitah Sabri

gempak
01/08/2021
01:50 MYT
Dhabitah terkenal sebagai seorang yang murah senyuman
Laman Utama

#GempakSpot: Cabaran Belanja Dengan RM100, Apa Yang Isi Rumah Dapat Saat Sukar Berdepan Pandemik?

gempak
12/07/2021
13:50 MYT
Nilai wang bergantung kepada keperluan seseorang
Semua | All

#GempakSpot; Tolonglah Saat Ini, Semuanya Sensitif Dari Makan Durian Sehingga Tarbiah Mengaibkan

gempak
05/07/2021
14:20 MYT
semoga Allah sayang kita semua