Personaliti media sosial, Adira Salahudi umum hamil anak kedua selepas tujuh bulan baru melahirkan bayi sulungnya.

Menurut Adira berita itu tidak dapat disembunyikan lagi selepas ramai yang sudah mula meneka dan tertanya-tanya dengan perubahan fizikalnya.

“Alhamdulillah! Allah is the best of planners! Adira actually lama simpan rahsia ni dengan korang. Tapi followers I ni semua bijak bestari dah boleh teka.

“Sorry Adira cuma rasa nak diamkan dulu sebelum ni. Takut nanti korang marah Ammar. Eh! Memang patut kena marah pun! Haha.

“Jadi sekarang dah tak boleh simpan dah dan Adira rasa kena kongsi berita happy ni juga dengan korang. Sebab korang la yang selalu doa yang baik baik untuk I,” katanya.

Adira berkongsi perkara tersebut di akaun Instgaram miliknya.

Menerusi entri tersebut dia memuat naik fotonya yang sudah menampakan perutnya atau ‘baby bump’ bersama suami dan bayi lelakinya.

Tambah Adira lagi meskipun belum bersedia untuk menimang anak kedua namun dalam masa yang sama dia menganggap ia rezeki yang tak diduga dari Tuhan.

“Kadang kadang kita doa minta Allah kurniakan rezeki untuk kita. Rezeki tu pula ada pelbagai jenis rezeki, contohnya kesihatan, zuriat, wang ringgit dan macam-macam.

“Pernah dulu Adira tanya Allah kenapa Allah ambil ibu bapa saya ketika saya belum bersedia dan tak ada tempat bergantung.

“Tapi Adira belajar untuk redha dengan setiap ujian Allah & percaya dengan apa Allah tentukan. Bila Allah tarik apa yang kita sayang, mungkin Allah nak gantikan sesuatu yang baik untuk kita.

“Alhamdulillah syukur untuk rezeki zuriat yang kedua ni cepat. And yess Adira belum ready sebenarnya dan fikirkan Arsel kecil lagi tapi mungkin second baby ni membawa seribu satu rahmat untuk sata dan keluarga,” katanya lagi.

Adira mendirikan rumah tangga dengan seorang personaliti media sosial juga iaitu Ammar Azzizan pada September 2019 dan dikurniakan seorang bayi lelaki, Arsel yang baru berusia tujuh bulan.
View this post on Instagram

A post shared by ????? ???????? (@adirasalahudi)