Filem fantasi komedi arahan Syahmi Sazli, 35mm yang mula ditayangkan kelmarin di Astro First mendapat maklum balas positif dalam kalangan penggemar filem.

Menerusi komen-komen yang ditinggalkan oleh netizen di laman Twitter, rata-rata menggemari pendekatan dan idea yang dianggap sedikit berbeza berbanding filem pertama Syahmi iaitu Mael Totey.

“Saya baru habis tengok #35mm oleh Syahmi Sazli. Cerita ni sedikit perlahan bagi saya kalau banding dengan Mael Totey dahulu.

“Dari sudut hiburan, Mael Totey lebih sikit. Teyapi idea 35mm ni mantap. Ada elemen sedih, boleh berkaca juga mata,” katanya.

Selain itu, ramai juga yang mengagumi kisah rentas masa yang diketengahkan dalam filem berkenaan.

35mm mengisahkan tentang tiga sahabat, Syahmi, Asif, Yoe yang terperangkap dalam penggambaran ke beberapa zaman berlainan selepas membeli sebuah kamera antik. Antara zaman yang dilewati adalah pada tahun Dinasti Cina, zaman jajahan Jepun, pemerintahan British.

Setiap era yang dilewati pasti mempunyai cabaran yang perlu mereka hadapi bagi meloloskan diri. Apabila mereka berada di tahun 1997, Yoe merasa hiba kerana buat pertama kali berjumpa ibu bapanya. Namun mereka perlu kembali di tahun 2020 walau apa cara sekalipun.

Jangan lepaskan peluang untuk melanggan 35mm Di Pawagam Rumah Anda, Astro First bermula 21 Jun 2022. Untuk melanggan sila ke saluran 480 atau anda juga boleh strim di Astro Go atau On Demand.

Dengan hanya RM15, anda boleh menonton selama 48 jam (2 hari) secara berulang-ulang. Ikuti info dan klip-klip menarik tentang filem ini menerusi akaun Instagram, Facebook, Twitter Astro Shaw dan Astro Gempak.

Nak tonton banyak lagi movie menarik? Terus jer ke pawagam rumah anda, Astro First di saluran 480 untuk lebih banyak filem hebat! Macam-macam movie ada!