Selepas kejayaan dengan kemunculan single Ragaman, penyanyi popular Faizal Tahir kini tampil dengan lagu terbaru berjudul Bisa Aja.

Gandingan trio komposer terkenal Faizal Tahir, Mike Chan dan Ezra Kong dalam ‘Bisa Aja’ ini sekali lagi mencipta sajian muzik yang segar serta membuka lembaran 2019.

Gubahan muzik ‘Bisa Aja’ menyuntik elemen ‘country pop’ dan rock malah turut menampilkan petikan gitar solo oleh Faizal.

Lebih menarik lagi, apabila judul serta struktur lirik lagu ini menggunakan istilah atau slanga bahasa Indonesia. Sebagai bangsa serumpun di Nusantara ini, Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia berkongsi banyak perkataan dan istilah yang sama, namun istilah bahasa Indonesia seperti ‘bisa aja’ dan ‘mahu bicara’ malah istilah bahasa Inggeris ‘cell phone’ lebih sinonim digunakan di negara jiran Indonesia.

Faizal yang memang terkenal dengan gimik dan konsep yang tersendiri, telah menyebabkan ramai peminatnya berasa hairan dengan pendekatan terbaharunya ini, apatah lagi jika disorot laman media sosialnya, Faizal turut menimbukan pelbagai tanda tanya apabila menampilkan video dan gambarnya ketika berada di Jepun sebagai teaser lagu ini.

Bagi mendapatkan kepastian tentang apa yang cuba disampaikan oleh Faizal dalam lagu ini, nantikan video muzik rasmi lagu ‘Bisa Aja’ yang dijangka akan keluar tidak lama lagi.

Lagu Bisa Aja ini diterbitkan oleh syarikat rakaman milik Faizal sendiri iaitu Faithful Music dengan kerjasama Warner Music Malaysia sebagai pengedar.

Single ini boleh didapati di kesemua pelantar digital seperti Spotify, iTunes, KKBox, Deezer, Joox dan juga Apple Music bermula 18 Januari 2019.