Berita

#JusticeforZaynRayyan: Ibu bapa Zayn Rayyan Akan Didakwa Hari Ini

Gempak
13/06/2024
01:06 MYT
Ibu bapa Zayn Rayyan Abdul Matiin yang direman bagi membantu siasatan kes bunuh kanak-kanak autism akan didakwa di Kompleks Mahkamah di sini hari ini.

Direman bagi membantu siasatan

Peguam, Fahmi Abd Moin yang mewakili pasangan suami isteri itu berkata demikian ketika dihubungi, selepas tempoh reman mereka berakhir pada Khamis.

Bagaimanapun beliau berkata, pembelaan tidak dimaklumkan mengenai peruntukan pertuduhan yang akan dibuat kelak.

Pada 6 Disember 2023, Zayn Rayyan, 6, ditemui meninggal dunia di anak sungai, berhampiran kawasan Apartmen Idaman, Damansara Damai pada jam 10 malam.

Berita Trending: #JusticeforZaynRayyan: "Ada Percanggahan Keterangan Saksi, Ibu Bapa Zayn Rayyan" - Polis

Berita Trending: #JusticeForZaynRayyan: “Keluarga Tidak Pernah Lantik Mahmud Sebagai Peguam” - Datuk Zayn Rayyan Perjelas Salah Faham

Berita Trending: #JusticeForZaynRayyan: “Ibu Bapa Zayn Rayyan Menangis, Tertekan” - Peguam

Berita Trending: #JusticeForZaynRayyan: Proses Lanjutan Reman Ibu Bapa Zayn Rayyan Bertukar Kecoh

Berita Trending: #JusticeForZaynRayyan: Reman Ibu Bapa Zayn Rayyan Sambung Enam Hari

Mayat mangsa ditemui oleh kumpulan penduduk yang menjalankan operasi mencarinya.
Mangsa sebelum ini dilaporkan hilang di kawasan kediamannya sebelum ditemui terbaring di sungai yang jaraknya kira-kira 200 meter dari blok kediamannya.
Polis mengesahkan mangsa dipercayai dibunuh susulan hasil bedah siasat menemukan kesan kecederaan pada leher dan tubuh kanak-kanak yang mempunyai kaitan akibat perbuatan jenayah.
Susulan itu, ibu bapa kanak-kanak malang tersebut, ditahan reman selama 13 hari bermula 1 Jun lalu bagi membantu siasatan.
Sejak jam 7 pagi, orang ramai termasuk pengamal media berkumpul di luar Kompleks Mahkamah ini bagi mendapatkan perkembangan terkini kes bunuh kanak-kanak istimewa tersebut.
Setakat ini, orang ramai tidak dibenarkan masuk kecuali pihak yang mempunyai urusan di mahkamah tersebut, selepas bangunan kehakiman berkenaan dikawal ketat oleh pihak berkuasa.
Sumber: Sinar Harian
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Berita

4 Remaja Rogol Kanak-Kanak 11 Tahun Bergilir-Gilir Ditahan!

gempak
20/07/2024
01:50 MYT
Empat remaja lelaki ditahan polis, kerana disyaki merogol seorang kanak-kanak perempuan berusia 11 tahun secara bergilir-gilir.
Berita

Ibu Rindu, Ziarah Pusara Farah Kartini

gempak
19/07/2024
07:41 MYT
Mengubat rindu yang mendalam terhadap Allahyarham Nur Farah Kartini Abdullah yang telah pergi, ibunya, Salmah Abdullah meluangkan masa menziarahi pusara graduan Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) pagi tadi.
Berita

#JusticeforZaynRayyan: Adik Kepada Zayn Rayyan Masih Dijaga JKM, Ibu Bapa Dibenar Melawat Namun Bersyarat

gempak
18/07/2024
00:25 MYT
Berhubung sama ada ibu bapa kanak-kanak itu dibenar melawat, Azmir berkata, mereka mempunyai akses untuk berbuat demikian namun bersyarat.
Berita

“Apa Yang Berlaku Ini Adalah Atas Dirinya Sendiri, Berani Buat Berani Tanggung” - Bapa Suspek Kes Bunuh Farah Kartini

gempak
17/07/2024
14:34 MYT
"Saya tidak pernah didik dia yang bukan-bukan, apa yang berlaku ini adalah atas dirinya sendiri, berani buat berani tanggung," kata bapa kepada suspek kes pembunuhan Nur Farah Kartini Abdullah, 25.
Hiburan

Izara Aisyah Akui Jadi Ibu Bukan Mudah, Tetap ‘Enjoy’ Waktu Bersama Anak-Anak - “Tipulah Kata Tak Penat, Tak Cukup Tidur…”

gempak
17/07/2024
03:55 MYT
Pelakon Izara Aisyah mengakui bukan mudah untuk menjadi seorang ibu dan pada masa yang sama mempunyai perniagaan yang perlu diusahakan.