Laman Utama

"Kadang-Kadang Terdengar Jiran Gaduh, Bunyi Kenderaan..." - Misha Omar Okay Ke Tu?

Asraf Aided
30/08/2021
14:40 MYT
Kebanyakan anak seni menjalankan kerja dan tugasan dari rumah sebagaimana bidang-bidang lain berikutan pandemik COVID-19.
Turut melakukan perkara sama, penyanyi popular Misha Omar berkongsi pengalaman dan cabaran membuat rakaman lagu di rumah.
Menurut penyanyi lagu Sampai Bila itu, antara perkara baru yang perlu dipelajarinya adalah berkenaan perihal suntingan.
"Ketika pandemik ini, memang mencabar kerana sebelum ini kita hanya bawa suara untuk rakaman, tapi sekarang kena lakukan semuanya sendiri di rumah.
"Sejujurnya, saya tak pandai hal-hal suntingan seperti potong rakaman, saya kena belajar.
"Kalau menyanyi satu lagu, biasanya memang kena dari mula sampai habis dengan sekali buat," katanya.
Misha berkata demikian dalam sesi Chillax, Program Amal COVAiD #BaikSemula secara virtual baru-baru ini.
Tambah Misha, persekitaran apartment yang didiaminya turut menjadi faktor untuk merakam keseluruhan lagu secara berulang.
"Saya tinggal di apartment, berdekatan pula dengan jalan raya. Kadang-kadang bila dah siap rakam, ada pula terdengar bunyi jiran bawah rumah bergaduh, bunyi-bunyi kenderaan di luar, kenalah rakam lagi sekali," katanya lagi.
Selain Misha, sesi virtual tersebut turut disertai rakan artis lain seperti Naim Daniel, Dolla, Dayang Nurfaizah, Hael Husaini dan ramai lagi.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

"Alhamdulillah Adira Bagi Saya Peluang" - Datuk Red

gempak
23/07/2024
07:45 MYT
Susulan daripada pendedahan percintaaan yang dibuat melalui siaran langsung di aplikasi TikTok, Datuk Red tampil mengesahkan hubungannya bersama bekas isteri, Adira Suhaimi.
Hiburan

Generasi DFP Kumpul 15 Artis Muda Pelbagai Genre! Konsert Pertama Fadzly, Syiqin Azln, Ruhil Ariana Wilson, Ee Vone & LOKO 24 Julai Ini

gempak
20/07/2024
11:04 MYT
Dewan Filharmonik PETRONAS (DFP) telah melancarkan sebuah inisiatif baharu yang dinamakan Generasi DFP bagi menyokong landskap industri muzik dan seni di Malaysia.
Hiburan

Wanita Nafi Jadi Sugar Mummy Artis Remaja Fikry Kiki - "Tuduhan Itu Tak Sepatutnya Berlaku"

gempak
20/07/2024
02:55 MYT
Usahawan dan pempengaruh sensasi, Bulan atau nama sebenarnya Mabel Ira Bulan, menafikan tuduhan 'membela' artis remaja Fikry Kiki.
Hiburan

Ryan Bakery Menangis Risaukan Anak Kena Jangkitan Kuman Dalam Darah - "Ini Ujian Untuk Kami Sekeluarga"

gempak
20/07/2024
00:58 MYT
Anak lelaki kepada personaliti media sosial, pelakon dan penyanyi, Ryan Bakery iaitu Ryan Ezra menerima rawatan di sebuah pusat perubatan swasta di Kuala Lumpur akibat jangkitan kuman dalam darah.
Hiburan

Semua Sangka Shahir Kembali Menyepi, Hakikatnya Instagram Kena Godam! Lenyap Sebab Tak Bayar RM2,000 - "Habis Kenangan Saya"

gempak
18/07/2024
09:25 MYT
Juara Akademi Fantasia 8 (AF8), mengakui sepi dari media sosial disebabkan akaun Instagram rasminya telah digodam individu tidak bertanggungjawab.