Laman Utama

Radja Bikin Konsert Bersama Ella Di Kuala Lumpur 12 November Depan!

Amri Hassan
16/09/2023
12:01 MYT
Demam rock yang melanda negara baharu-baharu ini masih belum reda!
Terbaharu, band rock legenda dari Indonesia, Radja, bakal bersatu bersama Ratu Rock Malaysia, Ella dalam konsert Live In Concert: Radja & Special Appearance Ella (Jujur Takkan Melupakanmu) pada 12 November 2023 di Mega Star Arena, Kuala Lumpur.
Radja yang dianggotai Ian Kasela (vokalis), Moldy Kusnadi (gitar) dan Seno Aji (dram) berkongsi rasa teruja mereka.
"Rindu rasanya untuk bertemu kembali dengan peminat-peminat di Malaysia setelah sekian lamanya, dan ini bukan kali pertama Radja datang ke Malaysia kerana sudah pun tiba seawal tahun 2004 dan 2005 lagi, dan setiap kali mengadakan persembahan selalunya berjaya,” kongsi Ian.
Ibarat membuka lembaran baharu, kedatangan Radja pada kali ini lebih istimewa kerana konsert yang bakal diadakan lebih kepada keakraban di antara band dengan juga peminat.
"Kami mahukan sebuah konsert yang ‘intimate’ agar peminat berasa lebih dekat, kami juga mahukan sebuah pertunjukan yang ‘sing-along’ dengan kejutan yang sungguh istimewa,” jelas Moldy.
Bukan sahaja Radja, malah Ratu Rock Negara kita juga bakal beraksi di pentas yang sama.
"Ini merupakan idea yang sudah lama diutarakan bahawa kami ingin berkolaborasi dengan Ratu Rock Malaysia iaitu Ella dalam sebuah pentas, dan pihak penganjur konsert iaitu Orange Entertainment International berjaya merealisasikannya.
“Dua lagu hits Radja ‘Jujur’ dan ‘Takkan Melupakanmu’ nyanyian Ella sangat indah didengar, maka kami gabungkannya lalu menjadi tema buat konsert kali ini disamping menjalin perpaduan muzik di antara Indonesia-Malaysia yang sememangnya akrab sejak dahulu lagi,” kata Seno.
Akhiri Ian: “Radja hanya mahu melepaskan rindu bersama peminat-peminat di Malaysia dan mari kita sama-sama ‘enjoy’ pada malam konsert nanti, jumpa anda di Kuala Lumpur!
Tiket-tiket yang dijual berharga RM168 (Rockzone 1-Jujur), RM148 (Rockzone 2-Tulus), RM528 (VVIP-Cinderella), RM238 (Platinum-Yakin) dan RM198 (Gold-Benci Bilang Cinta) boleh didapati di ticket2u.com.my.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Apa Hukumnya Pergi Tengok Konsert Tapi Berhenti Solat Sekejap Waktu Maghrib?

gempak
15/07/2024
22:00 MYT
Umum mengetahui penganjuran konsert selalunya berlangsung pada waktu malam. Kebanyakan konsert bermula sekitar 9 malam dan berakhir sebelum jam menunjukkan ke angka 12 pagi.
Hiburan

Konsert 'Ada Afgan & Lyodra: Live In KL' September Ini, Harga Serendah RM258!

gempak
15/07/2024
19:35 MYT
Tampil dengan single duet Ada, penyanyi popular Indonesia, Afgan dan Lyodra bakal menghiburkan peminat-peminat kesayangan mereka di Malaysia menerusi konsert ‘ADA  AFGAN & LYODRA: LIVE IN KUALA LUMPUR’ pada 28 September 2024.
the-hardest-singing-show

Debaran Kemuncak Konsert Final THSS: Ini Harapan Dan Ucapan Barisan Juri The Hardest Singing Show

gempak
13/07/2024
07:55 MYT
Konsert akhir itu bakal menyaksikan Stacy, Aisha Retno, Ayda Jebat, Putera Muhammad, Aepul Roza dan Zizie Kirana bersaing merebut gelaran juara.
Hollywood

Peminat ‘Naik Hantu’, Nicki Minaj Datang Konsert Lambat 90 Minit & Asyik Tukar Baju

gempak
11/07/2024
14:50 MYT
Nicki Minaj sedang menjadi sensasi dalam kalangan peminat selepas ramai yang berang dengan sikap tidak profesionalnya baru-baru ini.
Peraduan

GMW Giveaway: Tiket Ke The Hardest Singing Show Konsert Akhir

gempak
10/07/2024
16:15 MYT