Jenama fesyen terkenal Rizman Ruzaini enggan mencampuri urusan peribadi Aliff Aziz yang dilantik antara muse koleksi raya 2024.

Jelas Rizman Nordin, jenamanya tidak terkesan dengan kontroversi yang sedang hangat diperkatakan ketika ini dan enggan melayan komen melampau netizen.

"Kami tak terkesan pun sebab selebriti yang menjadi muse kami sangat ramai. Kedua-dua koleksi kami (RR by Rizman Ruzaini & Rizman Ruzaini Raya Luxe) pun sangat besar, jadi tidak tercalit sangat pada kami.

"Dia (Aliff) pun bukanlah muse utama.

"Seboleh-bolehnya kami tak nak campur urusan peribadi atau sebarang kontroversi. Kami buat kerja kami saja (berniaga)," ujarnya kepada Gempak.

Kedua-dua pereka fesyen, Rizman dan Ruzaini Jamil ditemui pada Majlis Berbuka Puasa Rizman Ruzaini sempena Rumah Raya Rizman Ruzaini di Rumah Tangsi, Kuala Lumpur pada Sabtu.

BERITA TRENDING: Kes Khalwat, Aliff Aziz Mohon Maaf - “Sepatutnya Tunggu Di Lobi, Tak Terfikir…”

Jelas Rizman lagi, pihaknya turut menapis komen yang ditulis di media sosialnya terutama yang mencetuskan provokasi untuk memboikot jenamanya.

"Kalau tengok komen-komen negatif di IG misalnya, kami akan block terus kalau ada yang datang mencemarkan 'rumah' kami.

"Ada komen nak boikot kami, tapi kami rasa kami tak bersalah.

"Sama nasibnya dengan Fiziwoo yang mengambil Ruhainies sebagai muse. Kami semua ni tak bersalah dan kami hanya buat kerja kami.

"Pengakhirannya, kerjasama dengan artis ini hanya untuk tujuan perniagaan sahaja. Hubungan kami bersama Bella Astillah dan Aliff Aziz pun tiada masalah," jelasnya.

Pereka duo itu turut memaklumkan Bella bakal terbabit dengan beberapa siri jelajah promosi raya (meet & greet) di beberapa lokasi tidak lama lagi.

"Kerjasama bersama Aliff hanya untuk sesi fotografi sahaja. Tapi akan datang kita ada meet and greet Bella bersama pembeli.

"Kalau nak diikutkan sebelum pemilihan artis sebagai muse, kami memang dah tapis untuk elakkan kontroversi sebab ia melambangkan imej sesebuah jenama.

"Kami tidak boleh terheret dalam isu-isu kontroversi untuk memasarkan produk perniagaan kami.

"Malah, kami tidak percaya pada 'bad controversy' sebagai taktik pemasaran. Biarlah kami dikenali kerana hasil kerja," tambahnya.Terdahulu, nama Ruhainies terus panas apabila muncul gerakan netizen yang mahu memboikot mana-mana jenama atau acara yang membabitkan pelakon wanita itu.

BERITA TRENDING: "Janganlah Boikot Acara Saya... Saya Neutral, Ruhainies & Bella Astillah Adik Kesayangan Saya" - Ifa Raziah

BERITA TRENDING: Tak Sokong Kelakuan Buruk & Kontroversi, Jenama Popular Ini Kaburkan Iklan Ada Wajah Ruhainies?

PILIHAN PEMBACA: Fiziwoo Keluar Disclaimer, Rakam Video Promosi Baju Raya Bersama Ruhainies Disember Lalu - "Kami Tiada…

Eksklusif sepanjang 30 hari Rumah Raya Rizman Ruzaini berlangsung, mereka menawarkan promosi istimewa kepada pemegang kad Malayan Banking Berhad (Maybank) yang membeli koleksi mereka di sana. Untuk pemegang kad kredit Maybank yang berbelanja RM500 dan ke atas layak menerima diskaun sebanyak 20% manakala untuk pemegang kad debit Maybank dengan pembelian RM300 dan ke atas berpeluang menikmati diskaun sebanyak 10%.

Koleksi Raya RR 2024 ini telah dilancarkan sepenuhnya pada 1 Mac 2024 dan boleh juga dibeli melalui atas talian di www.rrbyrizmanruzaini.com.