Sungguhpun cuaca tidak mengizinkan dan hujan turun dengan lebat sejak beberapa hari lalu, namun, ia tidak menghalang seorang jurugambar perkahwinan menjalankan tugas seperti diamanahkan.

Menerusi perkongsian seorang jurugambar bernama Ariff Rosly di TikTok, sepasang pengantin pada mulanya sedih kerana tidak dapat bergambar di pelamin akibat air telah naik sehingga menyebabkan banjir.

“Time ni pengantin dah sedih tak dapat gambar dekat pelamin sebab banjir. But aku try ajak dorang untuk bergambar time banjir-banjir,” tulisnya.

Selepas bergambar, Ariff kemudian menunjukkan foto-foto yang sudah disunting dan ternyata gambar perkahwinan pasangan tersebut menarik perhatian netizen.

“Aku ni sampai berangan nak panggil bomba sebab nak bagi gambar nampak acah-acah hujan tau. Dia orang lucky sebenarnya,” tulis seorang pengguna TikTok.

“Saya yakin bila hujan turun tu mereka sedih kerana mood telah rosak. Tetapi kamu telah menjadikan hari mereka lebih baik. Semoga Allah merahmati kamu,” luah seorang lagi netizen.

“Mesti jadi kenangan nanti. Lain dari yang lain,” puji wargamaya.

“Hanya jurugambar dan juruvideo sahaja yang boleh buat magis seperti ini,” tutur pengguna TikTok sambil berkongsi emoji senyum.

Sehingga kini, paras banjir di beberapa kawasan di Lembah Klang masih lagi belum surut. Sungguhpun hujan sudah berhenti di beberapa kawasan, namun, masih ada lagi beberapa lokasi yang masih basah menerima tumpahan hujan.

Pihak berkuasa dan juga kerajaan juga menasihati supaya orang ramai lebih berhati-hati sepanjang bencana berlaku.